Alaszkai tőkehalfilé párolva

Ínycsiklandozó hal fogás gőzedényben
recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,brokkoli,mirelit borsó,Halak,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 1000 750 | gramm kcal | |
brokkoli | 250 83 | gramm kcal | |
burgonya | 600 552 | gramm kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
fűszerek halra | 0 ?? | kcal | |
mirelit borsó | 250 193 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
szójamártás | 2 42 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
Alaszkai tőkehal 1000 gramm • szójamártás 2 evőkanál • fokhagyma 4 gerezd • piros paprika, őrölt • fűszerek halra • burgonya 600 gramm • brokkoli 250 gramm
Szójaszószból, préselt fokhagymából, paprikából és borsból elkészítjük a pácot, amellyel megkenjük a halfilét. Belehelyezzük a gőzedény első (legalsó) fokozatába. Közben megpucoljuk a burgonyát és a rózsákra szedjük a brokkolit.

2.
mirelit borsó 250 gramm • só
A másik edénybe belehelyezzük a félbevágott burgonyákat a borsóval és a brokkoli rózsákkal. Lágyan megsózzuk. Az egészet együtt 25 percig pároljuk.

Jó étvágyat!