Alaszkai tőkehalfilé párolva
![Alaszkai tőkehalfilé párolva](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000029/img_hu_4x3/alaszkai-tokehalfile-parolva_00180.jpg)
Ínycsiklandozó hal fogás gőzedényben
recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,brokkoli,mirelit borsó,Halak,Receptek ételpárolókhoz,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
kategóriak
Halak Receptek ételpárolókhoz Szezonális receptek Gluténmentes Laktózmentes Szezon - Brokkoli
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 1000 | gramm | |
brokkoli | 250 | gramm | |
burgonya | 600 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
fűszerek halra | - | ||
mirelit borsó | 250 | gramm | |
piros paprika, őrölt | - | ||
szójamártás | 2 | evőkanál | |
só | - |
Recept
1.
Alaszkai tőkehal 1000 gramm • szójamártás 2 evőkanál • fokhagyma 4 gerezd • piros paprika, őrölt • fűszerek halra • burgonya 600 gramm • brokkoli 250 gramm
Szójaszószból, préselt fokhagymából, paprikából és borsból elkészítjük a pácot, amellyel megkenjük a halfilét. Belehelyezzük a gőzedény első (legalsó) fokozatába. Közben megpucoljuk a burgonyát és a rózsákra szedjük a brokkolit.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000029/small/ingrediencie.jpg)
2.
mirelit borsó 250 gramm • só
A másik edénybe belehelyezzük a félbevágott burgonyákat a borsóval és a brokkoli rózsákkal. Lágyan megsózzuk. Az egészet együtt 25 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000029/small/parime.jpg)
Jó étvágyat!