szakacsreceptek.hu

Lazac burgonyatésztában

Lazac burgonyatésztában

    

Finom burgonyatésztában sült lazacfilé.

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. A burgonyatészta készítése

burgonya 500 gramm   1 teáskanál

A burgonyát, egy kis kanál sóval kb 25 percig héjában megfőzzük.

A burgonyatészta készítése

2. 

Miután kihűlt, meghámozzuk és pürésítjük.

3. 

tojássárgája 1 darab    rétesliszt 100 gramm

A krumplipüréből, tojássárgából,sóból és lisztből tésztát keverünk.

4. A hal panírozása a tésztába

lazac 300 gramm

Keverjük össze a tésztát egy jól lisztel meghintet gyúrólapon, és kb. 20 x 40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk (a lazacfilé alakjától függően).

A hal panírozása a tésztába

5. 

A tészta egyik felének közepére helyezünk egy darab halat, hajtsuk rá a tésztát, és nyomjuk össze a széleit.

6. A lazacfilé sütése

Tegyük őket egy kivajazott tepsibe, és kenjük meg olajjal.

A lazacfilé sütése

7. 

220 ° C fokon 25-30 percig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.

Jó étvágyat!

burgonya500gramm
lazac300gramm
rétesliszt100gramm
1teáskanál
-
tojássárgája1darab

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés