Lazac burgonyatésztában

Finom burgonyatésztában sült lazacfilé.
recept,recept fotó,burgonya,lazac,Halak,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
lazac | 300 606 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal |
Recept
1. A burgonyatészta készítése
burgonya 500 gramm • só 1 teáskanál
A burgonyát, egy kis kanál sóval kb 25 percig héjában megfőzzük.

2.
Miután kihűlt, meghámozzuk és pürésítjük.

3.
tojássárgája 1 darab • só • rétesliszt 100 gramm
A krumplipüréből, tojássárgából,sóból és lisztből tésztát keverünk.

4. A hal panírozása a tésztába
lazac 300 gramm
Keverjük össze a tésztát egy jól lisztel meghintet gyúrólapon, és kb. 20 x 40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk (a lazacfilé alakjától függően).

5.
A tészta egyik felének közepére helyezünk egy darab halat, hajtsuk rá a tésztát, és nyomjuk össze a széleit.

6. A lazacfilé sütése
Tegyük őket egy kivajazott tepsibe, és kenjük meg olajjal.

7.
220 ° C fokon 25-30 percig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.

Jó étvágyat!