Lazac fűszernövény-mustáros bundában

A fűszernövény bundában lévő fehérjehal, sok egészséges zsírral, csakis finom lehet.
recept,recept fotó,dijoni mustár,majoránna,szurokfű (oregánó),piros paprika, őrölt,lazac,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 2 3 | teáskanál kcal | |
dijoni mustár | 1 36 | evőkanál kcal | |
lazac | 250 505 | gramm kcal | |
majoránna | 1 18 | evőkanál kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
szurokfű (oregánó) | 1 40 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
olivaolaj 1 evőkanál • dijoni mustár 1 evőkanál • citromlé 2 teáskanál
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a mustárt és a citromlevet.

2.
majoránna 1 evőkanál • szurokfű (oregánó) 1 evőkanál • piros paprika, őrölt • só
Egy másik kisebb tálban keverjük össze a szárított majorannát szurokfűvel, egy csipet pirospaprikával és sóval.

3.
lazac 250 gramm • olivaolaj 1 evőkanál
A lazacfiléknek (ha bőrük van, ne távolítsuk el) mustárkeverékbe áztatjuk, és fűszernövény keverékbe csomagoljuk. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, helyezzük a lazacot az olajra azzal az oldallal, amelyen a bőre van. Fedjük le és pároljuk. Egy idő után le vesszük a fedőt, megsütjük a lazacot minden oldalról.

Jó étvágyat!