szakacsreceptek.hu

Lasagne

Egy egyszerű recept az olasz tradicionális konyha remekművére, amelyet tésztából és sertéshúsból készítünk.

 

Adag: 5

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Darálthús500gramm
Habtejszín (30-33%)500milliliter
Hagyma1darab
Kemény sajt250gramm
Napraforgó olaj20milliliter
Paradicsompüré500gramm
Pasta asciutta fűszerkeverék2teáskanál
Tejföl (14-18%)200milliliter
Tészta - lasagne200gramm

1. 

hagyma 1 db  darálthús 500 g  napraforgó olaj 20 ml

A hagymát olajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a sertéshúst majd elkeverjük.

2. 

habtejszín (30-33%) 500 ml  paradicsompüré 500 g  Pasta asciutta fűszerkeverék 2 TK

A hagyma és a hús felső rétegének megpirulása után hozzáöntjük a paradicsompürét és tejszínt. Amennyiben a massza túl sűrű, vizet öntünk hozzá. A massza közepesen sűrűnek kell legyen, hogy a besütésnél a tészta megfőljön. Hozzáadjuk a fűszert, esetleg fűszersót.

3. 

tészta - Lasagne 200 g

A sütőforma aljára öntjük az előkészített massza hígabb részét, amelyekre úgy helyezzük a tésztalapokat, hogy az egész felület takarva legyen. A tésztára egy újabb réteget öntünk, majd elegyengetjük. Ezt a lépést 3-4 szer ismételjük, úgy, hogy a legfelső réteg húsból álljon.

4. 

tejföl (14-18%) 200 ml  kemény sajt 250 g

A felső rétegre 2 doboz tejfölt öntünk és megszórjuk reszelt sajttal.

5. 

Körülbelül fél órát sütjük, addig amíg a sajt szépen el nem olvad és nem lesz barnás színe.

6. 

Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés