Carbonara spagetti

A Carbonara olasz tradicionális módja a tészta elkészítésének, amelyhez szalonnát, Pecorino sajtot és tojást használunk. A legmegfelelőbb tészta a Carbonara elkészítéséhez a spagetti.
recept,recept fotó,tészta- Spagetti,füstölt sertésoldalas,Pecorino sajt,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Pecorino sajt | 80 310 | gramm kcal | |
füstölt sertésoldalas | 80 289 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
tészta- Spagetti | 200 726 | gramm kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal |
Recept
1.
tészta- Spagetti 200 gramm • víz 1.5 liter • só ½ teáskanál
A spagettit megfőzzük (az utasítás szerint) sós vízben kb 5 percig.

2.
füstölt sertésoldalas 80 gramm
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk.

3.
Pecorino sajt 60 gramm
A serpenyőbe a szalonnához hozzáadjuk a megfőtt spagettit, majd rászórjuk a reszelt sajtot és megkeverjük.


5.
petrezselyem zöldje • Pecorino sajt 20 gramm
Egy kis petrezselyem zöldjével és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!