Carbonara spagetti
A Carbonara olasz tradicionális módja a tészta elkészítésének, amelyhez szalonnát, Pecorino sajtot és tojást használunk. A legmegfelelőbb tészta a Carbonara elkészítéséhez a spagetti.
recept,recept fotó,tészta- Spagetti,füstölt sertésoldalas,Pecorino sajt,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Pecorino sajt | 80 | gramm | |
füstölt sertésoldalas | 80 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
tészta- Spagetti | 200 | gramm | |
víz | 1.5 | liter |
Recept
1.
tészta- Spagetti 200 gramm • víz 1.5 liter • só ½ teáskanál
A spagettit megfőzzük (az utasítás szerint) sós vízben kb 5 percig.
2.
füstölt sertésoldalas 80 gramm
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk.
3.
Pecorino sajt 60 gramm
A serpenyőbe a szalonnához hozzáadjuk a megfőtt spagettit, majd rászórjuk a reszelt sajtot és megkeverjük.
5.
petrezselyem zöldje • Pecorino sajt 20 gramm
Egy kis petrezselyem zöldjével és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!