szakacsreceptek.hu

Carbonara spagetti

     

A Carbonara olasz tradicionális módja a tészta elkészítésének, amelyhez szalonnát, Pecorino sajtot és tojást használunk. A legmegfelelőbb tészta a Carbonara elkészítéséhez a spagetti.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
Pecorino sajt80gramm
füstölt sertésoldalas80gramm
petrezselyem zöldje0
½teáskanál
tyúk tojás2darab
tészta- Spagetti200gramm
víz1.5liter

1. 

tészta- Spagetti 200 gramm  víz 1.5 liter   ½ teáskanál

A spagettit megfőzzük (az utasítás szerint) sós vízben kb 5 percig.

2. 

füstölt sertésoldalas 80 gramm

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk.

3. 

Pecorino sajt 60 gramm

A serpenyőbe a szalonnához hozzáadjuk a megfőtt spagettit, majd rászórjuk a reszelt sajtot és megkeverjük.

4. 

tyúk tojás 2 darab

A serpenyőt levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojást.

5. 

petrezselyem zöldje  Pecorino sajt 20 gramm

Egy kis petrezselyem zöldjével és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés