szakacsreceptek.hu

Epres zselés sütemény

    

Finom piskóta és eperdarabok zselében - ellenállhatatlan kombináció, amely felfrissíti a forró nyári napokat.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
eper200gramm
porcukor50gramm
rétesliszt60gramm
sütőpor2teáskanál
tortazselé, piros20gramm
tyúk tojás3darab

1. A piskóta elkészítése

tyúk tojás 3 darab  porcukor 50 gramm

Egy tálban kikeverjük a sárgáját cukorral.

A piskóta elkészítése

2. 

rétesliszt 60 gramm  sütőpor 2 teáskanál

Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet sütőporral.

3. 

A sárgájához óvatosan felváltogatva belekeverjük a lisztet és a fehérjéből készített kemény habot.

4. A piskóta sütése

A piskóta tésztát beleöntjük egy zsiradékkal kikent és liszttel meghintett tortaformába. Kb. 15 percig sütjük 180°C-on.

A piskóta sütése

5. 

eper 200 gramm

A lehűlt piskótára eper darabokat rakunk.

6. 

tortazselé, piros 20 gramm

A tortazselét a csomagolásán található utasítás szerint készítjük el. Még langyosan ráöntjük a piskótára az eper darabokkal. Hűtőben legalább 4 órán át állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés