Epres zselés sütemény
![Epres zselés sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000947/img_hu_4x3/epres-zseles-sutemeny_00180.jpg)
Finom piskóta és eperdarabok zselében - ellenállhatatlan kombináció, amely felfrissíti a forró nyári napokat.
recept,recept fotó,tortazselé, piros,eper,Sütemények,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 200 | gramm | |
porcukor | 50 | gramm | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tortazselé, piros | 20 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab |
Recept
1. A piskóta elkészítése
tyúk tojás 3 darab • porcukor 50 gramm
Egy tálban kikeverjük a sárgáját cukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000947/small/vajcia%20vyslahame%20s%20cukrom.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000947/small/muka%20s%20praskom%20do%20peciva.jpg)
3.
A sárgájához óvatosan felváltogatva belekeverjük a lisztet és a fehérjéből készített kemény habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000947/small/primiesame%20sneh.jpg)
4. A piskóta sütése
A piskóta tésztát beleöntjük egy zsiradékkal kikent és liszttel meghintett tortaformába. Kb. 15 percig sütjük 180°C-on.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000947/small/upeceny%20korpus.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000947/small/poukladame%20ovocie.jpg)
6.
tortazselé, piros 20 gramm
A tortazselét a csomagolásán található utasítás szerint készítjük el. Még langyosan ráöntjük a piskótára az eper darabokkal. Hűtőben legalább 4 órán át állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000947/small/zalejeme%20zelem.jpg)
Jó étvágyat!