Lime-os cheesecake (raw, vegan)
Egy nagyon lágy, frissítő és gazdag ízvilágú desszert dióból és lime-ból. Az elkészítése egyszerű, és nem csak a vegánoknak és vegetáriánusoknak fog ízleni.
recept,recept fotó,kesu dió natúr,zöldcitrom lé,Sütemények,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Sütés nélküli,Nyers ételek - raw food,Laktózmentes ,Gluténmentes
Sütemények
kategóriak
Sütemények › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Sütés nélküli › Nyers ételek - raw food › Laktózmentes › Gluténmentes › Sütés nélküli sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
agave szirup | 10 | evőkanál | |
darált mandula | 80 | gramm | |
datolya | 80 | gramm | |
kesu dió natúr | 300 | gramm | |
kókusz olaj | 120 | gramm | |
kókuszos tejszín | 160 | gramm | |
pekándió | 80 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
zöldcitrom lé | 9 | evőkanál |
Recept
4.
darált mandula 80 gramm
Hozzáadjuk a darált mandulát és könnyedén összemixereljük. A diót ne mixerelje túlságosan, nehogy összeragadjon.
5.
Hozzáadjuk a beáztatott datolyát...
6.
...majd rövid ideig összemixereljük a diós masszával.
7.
A datolyás-diós masszát a forma alján elegyengetjük.
8.
kókuszos tejszín 160 gramm
A kókuszos tejszín konzervből kiszedjük a tetején lévő sűrű masszát, majd a turmixgében rakjuk és (víz nélkül) mixereljük az előtte beáztatott kesu dióval.
10.
kókusz olaj 120 gramm • só 1 csipet • agave szirup 10 evőkanál
A turmixgépbe hozzáadjuk a lime levét, kókusz olajat, szirupot és egy csipetnyi sót.
11.
Addig pépesítjük, amíg egy lágy folyékony krém jön létre.
12.
A krémet a formába öntjük ...
13.
... és a tetejét elegyengetjük.
14.
Néhány órát hűtőben pihentetjük, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat!