szakacsreceptek.hu

Lime-os cheesecake (raw, vegan)

    

Egy nagyon lágy, frissítő és gazdag ízvilágú desszert dióból és lime-ból. Az elkészítése egyszerű, és nem csak a vegánoknak és vegetáriánusoknak fog ízleni.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
agave szirup10evőkanál
darált mandula80gramm
datolya80gramm
kesu dió natúr300gramm
kókusz olaj120gramm
kókuszos tejszín160gramm
pekándió80gramm
1csipet
zöldcitrom lé9evőkanál

1. 

datolya 80 gramm

A kimagozott datolyát éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

2. 

kesu dió natúr 300 gramm

A diókat is éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

3. 

pekándió 80 gramm

A pekán diót vagy a diót vastagra felszeleteljük.

4. 

darált mandula 80 gramm

Hozzáadjuk a darált mandulát és könnyedén összemixereljük. A diót ne mixerelje túlságosan, nehogy összeragadjon.

5. 

Hozzáadjuk a beáztatott datolyát...

6. 

...majd rövid ideig összemixereljük a diós masszával.

7. 

A datolyás-diós masszát a forma alján elegyengetjük.

8. 

kókuszos tejszín 160 gramm

A kókuszos tejszín konzervből kiszedjük a tetején lévő sűrű masszát, majd a turmixgében rakjuk és (víz nélkül) mixereljük az előtte beáztatott kesu dióval.

9. 

zöldcitrom lé 9 evőkanál

2-3 limemot kifacsarunk.

10. 

kókusz olaj 120 gramm   1 csipet  agave szirup 10 evőkanál

A turmixgépbe hozzáadjuk a lime levét, kókusz olajat, szirupot és egy csipetnyi sót.

11. 

Addig pépesítjük, amíg egy lágy folyékony krém jön létre.

12. 

A krémet a formába öntjük ...

13. 

... és a tetejét elegyengetjük.

14. 

Néhány órát hűtőben pihentetjük, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés