szakacsreceptek.hu

Lime-os cheesecake (raw, vegan)

Lime-os cheesecake (raw, vegan)

    

Egy nagyon lágy, frissítő és gazdag ízvilágú desszert dióból és lime-ból. Az elkészítése egyszerű, és nem csak a vegánoknak és vegetáriánusoknak fog ízleni.

recept,recept fotó,kesu dió natúr,zöldcitrom lé,Sütemények,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Sütés nélküli,Nyers ételek - raw food,Gluténmentes ,Laktózmentes

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

Recept

1. 

datolya 80 gramm

A kimagozott datolyát éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

2. 

kesu dió natúr 300 gramm

A diókat is éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

3. 

pekándió 80 gramm

A pekán diót vagy a diót vastagra felszeleteljük.

4. 

darált mandula 80 gramm

Hozzáadjuk a darált mandulát és könnyedén összemixereljük. A diót ne mixerelje túlságosan, nehogy összeragadjon.

5. 

Hozzáadjuk a beáztatott datolyát...

6. 

...majd rövid ideig összemixereljük a diós masszával.

7. 

A datolyás-diós masszát a forma alján elegyengetjük.

8. 

kókuszos tejszín 160 gramm

A kókuszos tejszín konzervből kiszedjük a tetején lévő sűrű masszát, majd a turmixgében rakjuk és (víz nélkül) mixereljük az előtte beáztatott kesu dióval.

9. 

zöldcitrom lé 9 evőkanál

2-3 limemot kifacsarunk.

10. 

kókusz olaj 120 gramm   1 csipet  agave szirup 10 evőkanál

A turmixgépbe hozzáadjuk a lime levét, kókusz olajat, szirupot és egy csipetnyi sót.

11. 

Addig pépesítjük, amíg egy lágy folyékony krém jön létre.

12. 

A krémet a formába öntjük ...

13. 

... és a tetejét elegyengetjük.

14. 

Néhány órát hűtőben pihentetjük, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

agave szirup10evőkanál
darált mandula80gramm
datolya80gramm
kesu dió natúr300gramm
kókusz olaj120gramm
kókuszos tejszín160gramm
pekándió80gramm
1csipet
zöldcitrom lé9evőkanál

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés