Lime-os cheesecake (raw, vegan)

Egy nagyon lágy, frissítő és gazdag ízvilágú desszert dióból és lime-ból. Az elkészítése egyszerű, és nem csak a vegánoknak és vegetáriánusoknak fog ízleni.
recept,recept fotó,kesu dió natúr,zöldcitrom lé,Sütemények,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Sütés nélküli,Nyers ételek - raw food,Laktózmentes ,Gluténmentes
Sütemények
Főzőcske
Adag
20
Adag tömege
56 g
Adag energiatartalma
243 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sütemények › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Sütés nélküli › Nyers ételek - raw food › Laktózmentes › Gluténmentes › Sütés nélküli sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
agave szirup | 10 465 | evőkanál kcal | |
darált mandula | 80 461 | gramm kcal | |
datolya | 80 226 | gramm kcal | |
kesu dió natúr | 300 1722 | gramm kcal | |
kókusz olaj | 120 1068 | gramm kcal | |
kókuszos tejszín | 160 316 | gramm kcal | |
pekándió | 80 556 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
zöldcitrom lé | 9 34 | evőkanál kcal |
Recept



4.
darált mandula 80 gramm
Hozzáadjuk a darált mandulát és könnyedén összemixereljük. A diót ne mixerelje túlságosan, nehogy összeragadjon.

5.
Hozzáadjuk a beáztatott datolyát...

6.
...majd rövid ideig összemixereljük a diós masszával.

7.
A datolyás-diós masszát a forma alján elegyengetjük.

8.
kókuszos tejszín 160 gramm
A kókuszos tejszín konzervből kiszedjük a tetején lévő sűrű masszát, majd a turmixgében rakjuk és (víz nélkül) mixereljük az előtte beáztatott kesu dióval.


10.
kókusz olaj 120 gramm • só 1 csipet • agave szirup 10 evőkanál
A turmixgépbe hozzáadjuk a lime levét, kókusz olajat, szirupot és egy csipetnyi sót.

11.
Addig pépesítjük, amíg egy lágy folyékony krém jön létre.

12.
A krémet a formába öntjük ...

13.
... és a tetejét elegyengetjük.

14.
Néhány órát hűtőben pihentetjük, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!