szakacsreceptek.hu

Puncsos szelet

Finom, házi, puha, ízletes, édes, mennyei... egyszerűen puncsos.

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 1 h. 15 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Citromlé5evőkanál
Kristálycukorg
Málnás szirup1evőkanál
Málnás szirup400milliliter
Porcukor12evőkanál
Porcukor150gramm
Puncs aroma8milliliter
Rum100milliliter
Rétesliszt12evőkanál
Sárgabarack lekvár500milliliter
Sütőpor18gramm
Tyúk tojás12darab
Víz100milliliter

1. A piskótalap elkészítése

tyúk tojás 12 db  rétesliszt 12 EK  porcukor 12 EK  sütőpor 18 g

3 db piskótalapot sütünk. A piskóta tésztát 4 tojássárgájából, 4 EK porcukorból keverjük ki. Egy másik tálban 4 EK lisztet, és 1/2 tasak sütőport keverünk. A tojásfehérjéből keményre felvert habot készítünk.

A piskótalap elkészítése

2. 

A tojássárgáját tartalmazó tálba lassanként belekeverjük a sütőporos lisztet és a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 15 percig 180°C-on sütjük. Így készítjük el a másik kettőt is.

3. 

sárgabarack lekvár 500 ml

A két lapot megkenjük lehetőleg hígabb házi barack lekvárral.

4. A puncsszirup elkészítése

víz 100 ml  málnás szirup 400 ml  rum 100 ml  citromlé 3 EK  puncs aroma 8 ml

A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a citrom levet, rumot, puncs aromát, és a málna szirupot. Nem kell féltétlen málna szirupot használni, a lényeg, hogy piros legyen. Minőségi szirupot ajánlunk használni. Ha a szirup nem eléggé édes, cukrot keverünk hozzá.

A puncsszirup elkészítése

5. 

A középső lapot lassan megtöltjük sziruppal, ehhez használhatunk kis fecskendőt is.

6. 

Amikor a középső lap magába szívja a lehető legtöbb szirupot, ráhelyezzük az alsó lapra, amelyet előtte lekvárral kenunk meg. A felső lapot szintén megkenjük, de ezt a lekvárral lefelé helyezzük rá.

7. Cukros puncsos máz

málnás szirup 1 EK

A szirupot hagyjuk felforrni.

Cukros puncsos máz

8. 

citromlé 2 EK  kristálycukor  porcukor 150 g

A szirupba citrom levet és annyi cukrot rakunk, hogy a máz eléggé sűrű legyen.

9. 

Az elkészült mázzal leöntjük az egész süteményt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés