Puncsos szelet

Finom, házi, puha, ízletes, édes, mennyei... egyszerűen puncsos.
recept,recept fotó,málnás szirup,málnás szirup,rum,puncs aroma,Sütemények,Laktózmentes
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 5 ?? | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
málnás szirup | 1 37 | evőkanál kcal | |
málnás szirup | 400 968 | milliliter kcal | |
porcukor | 12 466 | evőkanál kcal | |
porcukor | 150 582 | gramm kcal | |
puncs aroma | 8 ?? | milliliter kcal | |
rum | 100 239 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 12 641 | evőkanál kcal | |
sárgabarack lekvár | 370 722 | gramm kcal | |
sütőpor | 18 14 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 12 1056 | darab kcal | |
víz | 100 221 | milliliter kcal |
Recept
1. A piskótalap elkészítése
tyúk tojás 12 darab • rétesliszt 12 evőkanál • porcukor 12 evőkanál • sütőpor 18 gramm
3 db piskótalapot sütünk. A piskóta tésztát 4 tojássárgájából, 4 EK porcukorból keverjük ki. Egy másik tálban 4 EK lisztet, és 1/2 tasak sütőport keverünk. A tojásfehérjéből keményre felvert habot készítünk.

2.
A tojássárgáját tartalmazó tálba lassanként belekeverjük a sütőporos lisztet és a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 15 percig 180°C-on sütjük. Így készítjük el a másik kettőt is.


4. A puncsszirup elkészítése
víz 100 milliliter • málnás szirup 400 milliliter • rum 100 milliliter • citromlé 3 evőkanál • puncs aroma 8 milliliter
A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a citrom levet, rumot, puncs aromát, és a málna szirupot. Nem kell féltétlen málna szirupot használni, a lényeg, hogy piros legyen. Minőségi szirupot ajánlunk használni. Ha a szirup nem eléggé édes, cukrot keverünk hozzá.

5.
A középső lapot lassan megtöltjük sziruppal, ehhez használhatunk kis fecskendőt is.

6.
Amikor a középső lap magába szívja a lehető legtöbb szirupot, ráhelyezzük az alsó lapra, amelyet előtte lekvárral kenunk meg. A felső lapot szintén megkenjük, de ezt a lekvárral lefelé helyezzük rá.


8.
citromlé 2 evőkanál • kristálycukor • porcukor 150 gramm
A szirupba citrom levet és annyi cukrot rakunk, hogy a máz eléggé sűrű legyen.

9.
Az elkészült mázzal leöntjük az egész süteményt.

Jó étvágyat!