szakacsreceptek.hu

Puncsos szelet

     

Finom, házi, puha, ízletes, édes, mennyei... egyszerűen puncsos.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
citromlé5evőkanál
kristálycukor0
málnás szirup1evőkanál
málnás szirup400milliliter
porcukor12evőkanál
porcukor150gramm
puncs aroma8milliliter
rum100milliliter
rétesliszt12evőkanál
sárgabarack lekvár500milliliter
sütőpor18gramm
tyúk tojás12darab
víz100milliliter

1. A piskótalap elkészítése

tyúk tojás 12 darab  rétesliszt 12 evőkanál  porcukor 12 evőkanál  sütőpor 18 gramm

3 db piskótalapot sütünk. A piskóta tésztát 4 tojássárgájából, 4 EK porcukorból keverjük ki. Egy másik tálban 4 EK lisztet, és 1/2 tasak sütőport keverünk. A tojásfehérjéből keményre felvert habot készítünk.

A piskótalap elkészítése

2. 

A tojássárgáját tartalmazó tálba lassanként belekeverjük a sütőporos lisztet és a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 15 percig 180°C-on sütjük. Így készítjük el a másik kettőt is.

3. 

sárgabarack lekvár 500 milliliter

A két lapot megkenjük lehetőleg hígabb házi barack lekvárral.

4. A puncsszirup elkészítése

víz 100 milliliter  málnás szirup 400 milliliter  rum 100 milliliter  citromlé 3 evőkanál  puncs aroma 8 milliliter

A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a citrom levet, rumot, puncs aromát, és a málna szirupot. Nem kell féltétlen málna szirupot használni, a lényeg, hogy piros legyen. Minőségi szirupot ajánlunk használni. Ha a szirup nem eléggé édes, cukrot keverünk hozzá.

A puncsszirup elkészítése

5. 

A középső lapot lassan megtöltjük sziruppal, ehhez használhatunk kis fecskendőt is.

6. 

Amikor a középső lap magába szívja a lehető legtöbb szirupot, ráhelyezzük az alsó lapra, amelyet előtte lekvárral kenunk meg. A felső lapot szintén megkenjük, de ezt a lekvárral lefelé helyezzük rá.

7. Cukros puncsos máz

málnás szirup 1 evőkanál

A szirupot hagyjuk felforrni.

Cukros puncsos máz

8. 

citromlé 2 evőkanál  kristálycukor  porcukor 150 gramm

A szirupba citrom levet és annyi cukrot rakunk, hogy a máz eléggé sűrű legyen.

9. 

Az elkészült mázzal leöntjük az egész süteményt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés