RECEPTEK

Puncsos szelet

Puncsos szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Finom, házi, puha, ízletes, édes, mennyei... egyszerűen puncsos.

recept,recept fotó,málnás szirup,málnás szirup,rum,puncs aroma,Sütemények,Laktózmentes

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé

5

??

evőkanál

kcal

kristálycukor

0

??

kcal

málnás szirup

1

37

evőkanál

kcal

málnás szirup

400

968

milliliter

kcal

porcukor

12

466

evőkanál

kcal

porcukor

150

582

gramm

kcal

puncs aroma

8

??

milliliter

kcal

rum

100

239

milliliter

kcal

rétesliszt

12

641

evőkanál

kcal

sárgabarack lekvár

370

722

gramm

kcal

sütőpor

18

14

gramm

kcal

tyúk tojás

12

1056

darab

kcal

víz

100

221

milliliter

kcal

 

Recept

1. A piskótalap elkészítése

tyúk tojás 12 darab  rétesliszt 12 evőkanál  porcukor 12 evőkanál  sütőpor 18 gramm

3 db piskótalapot sütünk. A piskóta tésztát 4 tojássárgájából, 4 EK porcukorból keverjük ki. Egy másik tálban 4 EK lisztet, és 1/2 tasak sütőport keverünk. A tojásfehérjéből keményre felvert habot készítünk.

3 db piskótalapot sütünk. A piskóta tésztát...

2. 

A tojássárgáját tartalmazó tálba lassanként belekeverjük a sütőporos lisztet és a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 15 percig 180°C-on sütjük. Így készítjük el a másik kettőt is.

A tojássárgáját tartalmazó tálba lassanként...

3. 

sárgabarack lekvár 370 gramm

A két lapot megkenjük lehetőleg hígabb házi barack lekvárral.

A két lapot megkenjük lehetőleg hígabb házi...

4. A puncsszirup elkészítése

víz 100 milliliter  málnás szirup 400 milliliter  rum 100 milliliter  citromlé 3 evőkanál  puncs aroma 8 milliliter

A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a citrom levet, rumot, puncs aromát, és a málna szirupot. Nem kell féltétlen málna szirupot használni, a lényeg, hogy piros legyen. Minőségi szirupot ajánlunk használni. Ha a szirup nem eléggé édes, cukrot keverünk hozzá.

A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a citrom...

5. 

A középső lapot lassan megtöltjük sziruppal, ehhez használhatunk kis fecskendőt is.

A középső lapot lassan megtöltjük sziruppal,...

6. 

Amikor a középső lap magába szívja a lehető legtöbb szirupot, ráhelyezzük az alsó lapra, amelyet előtte lekvárral kenunk meg. A felső lapot szintén megkenjük, de ezt a lekvárral lefelé helyezzük rá.

Amikor a középső lap magába szívja a lehető...

7. Cukros puncsos máz

málnás szirup 1 evőkanál

A szirupot hagyjuk felforrni.

A szirupot hagyjuk felforrni....

8. 

citromlé 2 evőkanál  kristálycukor  porcukor 150 gramm

A szirupba citrom levet és annyi cukrot rakunk, hogy a máz eléggé sűrű legyen.

A szirupba citrom levet és annyi cukrot rakunk,...

9. 

Az elkészült mázzal leöntjük az egész süteményt.

Az elkészült mázzal leöntjük az egész...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés