Puncsos szelet
![Puncsos szelet](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000341/img_hu_4x3/puncsos-szelet_00180.jpg)
Finom, házi, puha, ízletes, édes, mennyei... egyszerűen puncsos.
recept,recept fotó,málnás szirup,málnás szirup,rum,puncs aroma,Sütemények,Laktózmentes
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 5 | evőkanál | |
kristálycukor | - | ||
málnás szirup | 1 | evőkanál | |
málnás szirup | 400 | milliliter | |
porcukor | 12 | evőkanál | |
porcukor | 150 | gramm | |
puncs aroma | 8 | milliliter | |
rum | 100 | milliliter | |
rétesliszt | 12 | evőkanál | |
sárgabarack lekvár | 500 | milliliter | |
sütőpor | 18 | gramm | |
tyúk tojás | 12 | darab | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1. A piskótalap elkészítése
tyúk tojás 12 darab • rétesliszt 12 evőkanál • porcukor 12 evőkanál • sütőpor 18 gramm
3 db piskótalapot sütünk. A piskóta tésztát 4 tojássárgájából, 4 EK porcukorból keverjük ki. Egy másik tálban 4 EK lisztet, és 1/2 tasak sütőport keverünk. A tojásfehérjéből keményre felvert habot készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/priprava-piskotoveho-cesta.jpg)
2.
A tojássárgáját tartalmazó tálba lassanként belekeverjük a sütőporos lisztet és a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 15 percig 180°C-on sütjük. Így készítjük el a másik kettőt is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/piskotove-cesto.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/spodny-plat-natrety-dzemom.jpg)
4. A puncsszirup elkészítése
víz 100 milliliter • málnás szirup 400 milliliter • rum 100 milliliter • citromlé 3 evőkanál • puncs aroma 8 milliliter
A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a citrom levet, rumot, puncs aromát, és a málna szirupot. Nem kell féltétlen málna szirupot használni, a lényeg, hogy piros legyen. Minőségi szirupot ajánlunk használni. Ha a szirup nem eléggé édes, cukrot keverünk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/puncovy-sirup.jpg)
5.
A középső lapot lassan megtöltjük sziruppal, ehhez használhatunk kis fecskendőt is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/stredny-puncovy-plat.jpg)
6.
Amikor a középső lap magába szívja a lehető legtöbb szirupot, ráhelyezzük az alsó lapra, amelyet előtte lekvárral kenunk meg. A felső lapot szintén megkenjük, de ezt a lekvárral lefelé helyezzük rá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/platy-ukladame-naseba.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/sirup-na-puncovu-polevu.jpg)
8.
citromlé 2 evőkanál • kristálycukor • porcukor 150 gramm
A szirupba citrom levet és annyi cukrot rakunk, hogy a máz eléggé sűrű legyen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/puncova-poleva.jpg)
9.
Az elkészült mázzal leöntjük az egész süteményt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/puncove-rezy-na-plechu.jpg)
Jó étvágyat!