RECEPTEK

Karácsonyi puncs

Karácsonyi puncs

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Fantasztikus illatos házi puncs, amely kihagyhatatlan a Karácsonyi hangulatból.

recept,recept fotó,gyümölcs tea,fahély egész,őrölt csillagánizs,szegfűszeg- egész,vörös bor,rum,Szirupok és teák,Karácsony,Laktózmentes ,Gluténmentes

Szirupok és teák

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

alma

1

92

darab

kcal

citromlé

50

11

milliliter

kcal

fahély egész

2

??

darab

kcal

gyümölcs tea

1

??

darab

kcal

kristálycukor

50

201

gramm

kcal

körte

1

??

darab

kcal

méz

50

164

gramm

kcal

narancslé

100

45

milliliter

kcal

rum

100

239

milliliter

kcal

szegfűszeg- egész

10

??

darab

kcal

víz

300

0

milliliter

kcal

vörös bor

½

425

liter

kcal

őrölt csillagánizs

3

??

darab

kcal

 

Recept

1. 

víz 300 milliliter

Vízforralóban vizet forralunk.

Vízforralóban vizet forralunk....

2. 

kristálycukor 50 gramm

Egy lábasba cukrot szórunk (kimérve, vagy kb 3 leveses kanálnyit) és lassan karamellizáljuk.

Egy lábasba cukrot szórunk (kimérve, vagy kb 3...

3. 

gyümölcs tea 1 darab

Amíg a cukor karamellizálódik, addig elkészítjük a gyümölcsteát, majd felöntjük vele az elkészült karamellt.

Amíg a cukor karamellizálódik, addig...

4. 

fahély egész 2 darab  őrölt csillagánizs 3 darab  szegfűszeg- egész 10 darab

Hozzáadjuk a fűszereket és 5 percig főzzük.

Hozzáadjuk a fűszereket és 5 percig főzzük....

5. 

citromlé 50 milliliter  narancslé 100 milliliter

Hozzáadjuk egy citrom és két narancs levét...

Hozzáadjuk egy citrom és két narancs levét......

6. 

méz  50 gramm

...majd a mézet (3 leveses kanálnyit).

...majd a mézet (3 leveses kanálnyit)....

7. 

vörös bor ½ liter

Hozzáöntjük a bort...

Hozzáöntjük a bort......

8. 

rum 100 milliliter

...és a rumot. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

...és a rumot. Felforraljuk, majd levesszük a...

9. 

alma  1 darab  körte 1 darab

Az almát és a körtét kis darabokra vágjuk.

Az almát és a körtét kis darabokra vágjuk....

10. 

Egy részét hozzáadhatjuk egyenesen a lábasba, vagy szétosztjuk a poharakba, amelyeket aztán megtöltünk a punccsal.

Egy részét hozzáadhatjuk egyenesen a lábasba,...

11. 

A forró puncsot azonnal tálaljuk.

A forró puncsot azonnal tálaljuk. ...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés