szakacsreceptek.hu

Karácsonyi puncs

     

Fantasztikus illatos házi puncs, amely kihagyhatatlan a Karácsonyi hangulatból.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Alma 1darab
Citromlé50milliliter
Fahély egész2darab
Gyümölcs tea1darab
Kristálycukor50gramm
Körte1darab
Méz 50gramm
Narancslé100milliliter
Rum100milliliter
Szegfűszeg- egész10darab
Víz300milliliter
Vörös bor½liter
Őrölt csillagánizs3darab

1. 

víz 300 ml

Vízforralóban vizet forralunk.

2. 

kristálycukor 50 g

Egy lábasba cukrot szórunk (kimérve, vagy kb 3 leveses kanálnyit) és lassan karamellizáljuk.

3. 

gyümölcs tea 1 db

Amíg a cukor karamellizálódik, addig elkészítjük a gyümölcsteát, majd felöntjük vele az elkészült karamellt.

4. 

fahély egész 2 db  őrölt csillagánizs 3 db  szegfűszeg- egész 10 db

Hozzáadjuk a fűszereket és 5 percig főzzük.

5. 

citromlé 50 ml  narancslé 100 ml

Hozzáadjuk egy citrom és két narancs levét...

6. 

méz  50 g

...majd a mézet (3 leveses kanálnyit).

7. 

vörös bor ½ l

Hozzáöntjük a bort...

8. 

rum 100 ml

...és a rumot. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

9. 

alma  1 db  körte 1 db

Az almát és a körtét kis darabokra vágjuk.

10. 

Egy részét hozzáadhatjuk egyenesen a lábasba, vagy szétosztjuk a poharakba, amelyeket aztán megtöltünk a punccsal.

11. 

A forró puncsot azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés