szakacsreceptek.hu

Karácsonyi puncs

    

Fantasztikus illatos házi puncs, amely kihagyhatatlan a Karácsonyi hangulatból.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
alma 1darab
citromlé50milliliter
fahély egész2darab
gyümölcs tea1darab
kristálycukor50gramm
körte1darab
méz 50gramm
narancslé100milliliter
rum100milliliter
szegfűszeg- egész10darab
víz300milliliter
vörös bor½liter
őrölt csillagánizs3darab

1. 

víz 300 milliliter

Vízforralóban vizet forralunk.

2. 

kristálycukor 50 gramm

Egy lábasba cukrot szórunk (kimérve, vagy kb 3 leveses kanálnyit) és lassan karamellizáljuk.

3. 

gyümölcs tea 1 darab

Amíg a cukor karamellizálódik, addig elkészítjük a gyümölcsteát, majd felöntjük vele az elkészült karamellt.

4. 

fahély egész 2 darab  őrölt csillagánizs 3 darab  szegfűszeg- egész 10 darab

Hozzáadjuk a fűszereket és 5 percig főzzük.

5. 

citromlé 50 milliliter  narancslé 100 milliliter

Hozzáadjuk egy citrom és két narancs levét...

6. 

méz  50 gramm

...majd a mézet (3 leveses kanálnyit).

7. 

vörös bor ½ liter

Hozzáöntjük a bort...

8. 

rum 100 milliliter

...és a rumot. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

9. 

alma  1 darab  körte 1 darab

Az almát és a körtét kis darabokra vágjuk.

10. 

Egy részét hozzáadhatjuk egyenesen a lábasba, vagy szétosztjuk a poharakba, amelyeket aztán megtöltünk a punccsal.

11. 

A forró puncsot azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés