RECEPTEK

Bodzaszörp

Bodzaszörp

A jó bodzaszörphöz jó bodza kell.Csak az a virág jó hozzá, ami már teljesen kinyílt, de még nem szárad, csak fentről szedjük, mert azok kevésbé porosak. Figyelni kell, mert nem virágzik túl sokáig, ezért amint azt látjuk, hogy a tenyérnyi virágok kellően fehérek, azonnal csapjunk le rájuk.A cukrot helyettesíthetjük nádcukorral is. Citromot vagy citromsavat használhatunk.

recept,recept fotó,bodza virág,Szirupok és teák,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Szirupok és teák

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bodza virág35darab
citromsav80gramm
kristálycukor2kilogramm
víz2liter

 

Recept

1. 

víz 2 liter

A vizet egy nagy fazékban felforraljuk.

2. 

citromsav 80 gramm

Hozzászórjuk a citromsavat, hagyjuk feloldódni és lehűlni.

3. 

bodza virág 35 darab

Amikor a cukorszirup kihűlt, beletesszük 30-35 darab bodzavirágokat és a 24 órán keresztül érleljük, időnként megkeverjük. A virágokat érdemes napsütésben leszedni. A forgalmas utakat ugyancsak kerüljük el, hiszen a kipufogógázokból származó anyagok felhalmozódnak a növényekben.Tisztaságmániások hideg vízben lemoshatják a bodzavirágokat, bár ezzel az értékes, ízes virágpor egy részét is eltávolítják.

4. 

kristálycukor 2 kilogramm

Az elkészített szörpöt leszűrjük egy másik fazékba.Hozzáadjuk a cukrot is.

5. 

35°C felmelegítjük és hagyjuk a cukrot elolvadni. Az így elkészített szörpöt hagyjuk kihűlni és üvegekbe öntjük, viszont hűvös helyen kel tárolni.

6. 

Másik lehetőség az hogy a szörpöt befőttes üvegekbe öntjük és lezárjuk őket.

7. 

100°C rövid ideig gőzöljük ki a légmentesen lezárt üvegeket.Az így elkészített szörpöt tárolhatjuk szoba hőmérsékleten a kinyitásáig, viszont a 100°C felmelegítéssel elveszíti a gyógyító hatása főbb részeit.

8. 

Ha fogyasztani szeretnénk akkor öntsük át a befőttes üvegből, üvegekbe.És a maradékot miután már" ki volt bontva" a hűtőben tároljuk. Ízlés szerint beleöntjük a pohárba és vizel felöntjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés