Rántott bodzavirág

Egy finomság a természetből. Fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.
recept,recept fotó,bodza virág,További édességek
További édességek
Hozzávalók
Hozzávalók
bodza virág | 16 ?? | darab kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1.
bodza virág 16 darab
A napsütéses időben szedett bodzavirágokat hideg vízben áztatjuk egy kis időre. A vízből fejjel lefelé vesszük ki a vízből és egy szitán lecsepegtetjük.

2.
Ezután a virágokat átrakjuk egy tálcára és hagyjuk megszáradni.

3.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • vaníliacukor 20 gramm
Tejből, lisztből, tojásból és vanília cukorból folyékony tésztát készítünk.

4.
A virágot a szárán megfogjuk és óvatosan belemártjuk a tésztába.

5.
Hirtelen forró olajon rántjuk. Amikor a virágot az olajba rakjuk, picit megnyomjuk, hogy kinyíljanak a virágok.

6.
A rántott virágokat egy papír szalvétára helyezzük, hogy beszívja fölösleges olajat. A virágot teljesen hidegen fogyasztjuk, az érzékenyebb gyomrúak kevesebbet fogyasszanak belőle.

Jó étvágyat!