szakacsreceptek.hu

Rántott bodzavirág

    

Egy finomság a természetből. Fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

bodza virág 16 darab

A napsütéses időben szedett bodzavirágokat hideg vízben áztatjuk egy kis időre. A vízből fejjel lefelé vesszük ki a vízből és egy szitán lecsepegtetjük.

2. 

Ezután a virágokat átrakjuk egy tálcára és hagyjuk megszáradni.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  finomliszt 250 gramm  tyúk tojás 2 darab  vaníliacukor 20 gramm

Tejből, lisztből, tojásból és vanília cukorból folyékony tésztát készítünk.

4. 

A virágot a szárán megfogjuk és óvatosan belemártjuk a tésztába.

5. 

napraforgó olaj

Hirtelen forró olajon rántjuk. Amikor a virágot az olajba rakjuk, picit megnyomjuk, hogy kinyíljanak a virágok.

6. 

A rántott virágokat egy papír szalvétára helyezzük, hogy beszívja fölösleges olajat. A virágot teljesen hidegen fogyasztjuk, az érzékenyebb gyomrúak kevesebbet fogyasszanak belőle.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés