RECEPTEK

Karácsonyi csokoládés golyók

Karácsonyi csokoládés golyók

Lágy krémes finomság.

recept,recept fotó,csokoládé 85%,vaj,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),főzőcsokoládé,Édességek,Karácsony

Édességek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 85%80gramm
cukrász díszek - ezüst cukorgyöngy-
darált mandula50gramm
fehércsokoládé-
finomliszt50gramm
főzőcsokoládé100gramm
habtejszín (30-33%)100milliliter
porcukor50gramm
rum1evőkanál
rétesliszt-
sütőpor8gramm
tyúk tojás2darab
vaj180gramm
vaj-

 

Recept

1. Tészta

csokoládé 85% 80 gramm

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk.

2. 

vaj 80 gramm  porcukor 50 gramm

Vajat cukorral és a csokoládéval kikeverjük.

3. 

tyúk tojás 2 darab

Fokozatosan belekeverjük a tojást.

4. 

finomliszt 50 gramm  sütőpor 8 gramm  darált mandula 50 gramm

Belekeverjük a lisztet sütőporra és az őrölt mandulát.

5. 

vaj  rétesliszt

A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük és 25-30 percig 170°C-on sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni.

6. Krém

habtejszín (30-33%) 100 milliliter  főzőcsokoládé 100 gramm  vaj 100 gramm

A tejszínt megmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvágott csokoládét. Elkeverjük és hagyjuk kihűlni. Puha vajat adunk hozzá, majd felverjük.

7. Golyók

A tésztát beleaprítjuk a krémbe.

8. 

rum 1 evőkanál  fehércsokoládé  cukrász díszek - ezüst cukorgyöngy

Rumot öntünk hozzá és összekeverjük. A masszát egy órára a hűtőbe rakjuk. Ezután egyforma méretű golyókat formálunk belőle, amelyeket újra legalább egy órára a hűtőben pihentetünk. Fehér csokoládéval és ehető gyöngyökkel díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit