Karácsonyi csokoládés golyók
Lágy krémes finomság.
recept,recept fotó,csokoládé 85%,vaj,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),főzőcsokoládé,Édességek,Karácsony
Édességek
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 80 | gramm | |
cukrász díszek - ezüst cukorgyöngy | - | ||
darált mandula | 50 | gramm | |
fehércsokoládé | - | ||
finomliszt | 50 | gramm | |
főzőcsokoládé | 100 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 100 | milliliter | |
porcukor | 50 | gramm | |
rum | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 8 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 180 | gramm | |
vaj | - |
Recept
4.
finomliszt 50 gramm • sütőpor 8 gramm • darált mandula 50 gramm
Belekeverjük a lisztet sütőporra és az őrölt mandulát.
5.
A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük és 25-30 percig 170°C-on sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni.
6. Krém
habtejszín (30-33%) 100 milliliter • főzőcsokoládé 100 gramm • vaj 100 gramm
A tejszínt megmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvágott csokoládét. Elkeverjük és hagyjuk kihűlni. Puha vajat adunk hozzá, majd felverjük.
7. Golyók
A tésztát beleaprítjuk a krémbe.
8.
rum 1 evőkanál • fehércsokoládé • cukrász díszek - ezüst cukorgyöngy
Rumot öntünk hozzá és összekeverjük. A masszát egy órára a hűtőbe rakjuk. Ezután egyforma méretű golyókat formálunk belőle, amelyeket újra legalább egy órára a hűtőben pihentetünk. Fehér csokoládéval és ehető gyöngyökkel díszítjük.
Jó étvágyat!