szakacsreceptek.hu

Karácsonyi csokoládés golyók

Lágy krémes finomság.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Tészta

csokoládé 85% 80 g

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk.

Tészta

2. 

vaj 80 g  porcukor 50 g

Vajat cukorral és a csokoládéval kikeverjük.

3. 

tyúk tojás 2 db

Fokozatosan belekeverjük a tojást.

4. 

finomliszt 50 g  sütőpor 8 g  darált mandula 50 g

Belekeverjük a lisztet sütőporra és az őrölt mandulát.

5. 

vaj  rétesliszt

A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük és 25-30 percig 170°C-on sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni.

6. Krém

habtejszín (30-33%) 100 ml  főzőcsokoládé 100 g  vaj 100 g

A tejszínt megmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvágott csokoládét. Elkeverjük és hagyjuk kihűlni. Puha vajat adunk hozzá, majd felverjük.

Krém

7. Golyók

A tésztát beleaprítjuk a krémbe.

Golyók

8. 

rum 1 EK  fehércsokoládé  cukrász díszek - ezüst cukorgyöngy

Rumot öntünk hozzá és összekeverjük. A masszát egy órára a hűtőbe rakjuk. Ezután egyforma méretű golyókat formálunk belőle, amelyeket újra legalább egy órára a hűtőben pihentetünk. Fehér csokoládéval és ehető gyöngyökkel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés