Gesztenyés- zabpelyhes golyócskák

Egyszerű karácsonyi golyócskák
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,zabpehely,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli
Édességek
kategóriak
Édességek › Karácsony › Sütés nélküli › Karácsonyi sütés nélküli desszertek › Karácsonyi sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládés puding- por | 100 ?? | gramm kcal | |
cukrozott sűrített tej | 397 1287 | gramm kcal | |
dió, darált | 0 ?? | kcal | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 528 | gramm kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
zabpehely | 200 732 | gramm kcal |
Recept
1. A massza elkészítése
vaj 250 gramm • cukrozott sűrített tej 397 gramm • csokoládés puding- por 100 gramm • gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm • zabpehely 200 gramm
A vízfürdőben felolvasszuk a vajat, hozzáadjuk az édesített, sűrített tejet. Miután felolvadt beleöntjük a pudingport és 20 percen keresztül keverjük, amíg a puding nem lesz egy kicsit sűrű. A forró masszába belekeverjük a gesztenyepürét és a lágy zabpelyhet.

2.
Az így elkészített masszát jól összekeverjük és, 24 órán keresztül állni hagyjuk.

3. A golyócskák elkészítése
Golyó formákat készítünk a masszából amelyeket az őrölt dióban megforgatunk.

4.
A golyócskákat papír kosarakba helyezzük és hűvösben tároljuk.

Jó étvágyat!