Gesztenyés- zabpelyhes golyócskák
Egyszerű karácsonyi golyócskák
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,zabpehely,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli
Édességek
kategóriak
Édességek Karácsony Sütés nélküli Karácsonyi sütemények Karácsonyi sütés nélküli desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládés puding- por | 100 | gramm | |
cukrozott sűrített tej | 397 | gramm | |
dió, darált | - | ||
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 | gramm | |
vaj | 250 | gramm | |
zabpehely | 200 | gramm |
Recept
1. A massza elkészítése
vaj 250 gramm • cukrozott sűrített tej 397 gramm • csokoládés puding- por 100 gramm • gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm • zabpehely 200 gramm
A vízfürdőben felolvasszuk a vajat, hozzáadjuk az édesített, sűrített tejet. Miután felolvadt beleöntjük a pudingport és 20 percen keresztül keverjük, amíg a puding nem lesz egy kicsit sűrű. A forró masszába belekeverjük a gesztenyepürét és a lágy zabpelyhet.

2.
Az így elkészített masszát jól összekeverjük és, 24 órán keresztül állni hagyjuk.

3. A golyócskák elkészítése
Golyó formákat készítünk a masszából amelyeket az őrölt dióban megforgatunk.

4.
A golyócskákat papír kosarakba helyezzük és hűvösben tároljuk.

Jó étvágyat!