szakacsreceptek.hu

Gesztenyés- zabpelyhes golyócskák

     

Egyszerű karácsonyi golyócskák

Főzőcske

Adag

45

Az elkészítés ideje

Nehézség

niska

 

 

 
 

1. A massza elkészítése

vaj 250 g  cukrozott sűrített tej 397 g  csokoládés puding- por 100 g  gesztenyepüré, fagyasztott 250 g  zabpehely 200 g

A vízfürdőben felolvasszuk a vajat, hozzáadjuk az édesített, sűrített tejet. Miután felolvadt beleöntjük a pudingport és 20 percen keresztül keverjük, amíg a puding nem lesz egy kicsit sűrű. A forró masszába belekeverjük a gesztenyepürét és a lágy zabpelyhet.

A massza elkészítése

2. 

Az így elkészített masszát jól összekeverjük és, 24 órán keresztül állni hagyjuk.

3. A golyócskák elkészítése

dió, darált

Golyó formákat készítünk a masszából amelyeket az őrölt dióban megforgatunk.

A golyócskák elkészítése

4. 

A golyócskákat papír kosarakba helyezzük és hűvösben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés