Mézes karamellás cukorkák
Édes cukorka az igazi cukor kedvelőknek.
recept,recept fotó,méz ,kristálycukor,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes
Édességek
kategóriak
Édességek › Karácsony › Sütés nélküli › Gluténmentes › Karácsonyi sütemények › Karácsonyi sütés nélküli desszertek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 8 | evőkanál | |
kristálycukor | 450 | gramm | |
méz | 3 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 1 | teáskanál | |
vaj | 60 | gramm | |
víz | 4 | evőkanál |
Recept
1.
vaj 60 gramm • méz 3 evőkanál • víz 4 evőkanál • habtejszín (30-33%) 8 evőkanál • kristálycukor 450 gramm
Egy lábas vajat és mézet teszünk. Hozzáadunk vizet és tejszínt. Cukrot szórunk hozzá.
2.
A lábas tartalmát lassan melegítjük, és amikor forrni kezd 20 percig főzzük.
3.
Levesszük a tűzről és 20 percig keverjük, amíg a massza nem kezd keményedni.
4.
napraforgó olaj 1 teáskanál
Az alufóliát kettéhajtjuk és téglalap formát alakítunk belőle 20x15cm méretben. Megkenjük olajjal, és beleöntjük az elkészített masszát.
5.
Kihűlés után kis cukorka méretűre vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és egyenként celofánba csomagoljuk. Hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!