Mézes karamellás cukorkák
![Mézes karamellás cukorkák](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001077/img_hu_4x3/mezes-karamellas-cukorkak_00180.jpg)
Édes cukorka az igazi cukor kedvelőknek.
recept,recept fotó,méz ,kristálycukor,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes
Édességek
kategóriak
Édességek Karácsony Sütés nélküli Gluténmentes Karácsonyi sütemények Karácsonyi sütés nélküli desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 8 | evőkanál | |
kristálycukor | 450 | gramm | |
méz | 3 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 1 | teáskanál | |
vaj | 60 | gramm | |
víz | 4 | evőkanál |
Recept
1.
vaj 60 gramm • méz 3 evőkanál • víz 4 evőkanál • habtejszín (30-33%) 8 evőkanál • kristálycukor 450 gramm
Egy lábas vajat és mézet teszünk. Hozzáadunk vizet és tejszínt. Cukrot szórunk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001077/small/IMG_8288.jpg)
2.
A lábas tartalmát lassan melegítjük, és amikor forrni kezd 20 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001077/small/IMG_8295.jpg)
3.
Levesszük a tűzről és 20 percig keverjük, amíg a massza nem kezd keményedni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001077/small/IMG_8304.jpg)
4.
napraforgó olaj 1 teáskanál
Az alufóliát kettéhajtjuk és téglalap formát alakítunk belőle 20x15cm méretben. Megkenjük olajjal, és beleöntjük az elkészített masszát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001077/small/IMG_8307.jpg)
5.
Kihűlés után kis cukorka méretűre vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és egyenként celofánba csomagoljuk. Hűvös helyen tároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001077/small/IMG_8329.jpg)
Jó étvágyat!