szakacsreceptek.hu

Mézes karamellás cukorkák

     

Édes cukorka az igazi cukor kedvelőknek.

Főzőcske

Adag

48

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Habtejszín (30-33%)8evőkanál
Kristálycukor450gramm
Méz 3evőkanál
Napraforgó olaj1teáskanál
Vaj60gramm
Víz4evőkanál

1. 

vaj 60 g  méz  3 EK  víz 4 EK  habtejszín (30-33%) 8 EK  kristálycukor 450 g

Egy lábas vajat és mézet teszünk. Hozzáadunk vizet és tejszínt. Cukrot szórunk hozzá.

2. 

A lábas tartalmát lassan melegítjük, és amikor forrni kezd 20 percig főzzük.

3. 

Levesszük a tűzről és 20 percig keverjük, amíg a massza nem kezd keményedni.

4. 

napraforgó olaj 1 TK

Az alufóliát kettéhajtjuk és téglalap formát alakítunk belőle 20x15cm méretben. Megkenjük olajjal, és beleöntjük az elkészített masszát.

5. 

Kihűlés után kis cukorka méretűre vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és egyenként celofánba csomagoljuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés