szakacsreceptek.hu

Habcsók tejszínhabos krémmel

     

A sütemény elkészítése elég sok időt vesz igénybe, de azonnal elfogy :) És ugye egy sütőlappal nem lesz elég belőle :) így érdemes sokkal többet készíteni.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
almaecet1teáskanál
habtejszín (30-33%)125milliliter
kristálycukor100gramm
kukoricakeményítő1teáskanál
mascarpone125gramm
porcukor1teáskanál
tojásfehérje2darab
vaj0

1. 

tojásfehérje 2 darab  kristálycukor 100 gramm  almaecet 1 teáskanál  kukoricakeményítő 1 teáskanál

A tojásfehérjékből sűrű habot verünk fel. A habba belekeverjük a cukrot, ecetet és a kukorica keményítőt.

2. 

A habot egy habzsákba töltjük.

3. 

vaj

Kivajazott tepsibe kis halmokat és karikákat nyomunk belőle.Egyforma mennyiségű habcsókokat és karikákat készítünk. 100°C sütjük, kb 90 percig. A sütőt nem nyitjuk ki és két órán keresztül hűlni hagyjuk.

4. Tálalás előtt a habcsókokat megtöltjük.

habtejszín (30-33%) 125 milliliter  porcukor 1 teáskanál

A tejszínt cukorral felverjük.

Tálalás előtt a habcsókokat megtöltjük.

5. 

mascarpone 125 gramm

Hozzákeverjük a mascarpone sajtot.

6. 

Habzsákot megtöltjük a töltelékkel és a karikákra nyomjuk. A krém tetejére a habcsókokat a ( kis halmokat) helyezzük. A krémbe helyezhetünk egy szem málnát vagy más apró gyümölcsöt. És máris kóstolhatják a finom csábító süteményt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés