Diós stangli

Közkedvelt karácsonyi csemege, kicsiknek és nagyoknak.
recept,recept fotó,dió, darált,porcukor,porcukor,tojásfehérje,Aprósütemény,Karácsony,Gluténmentes ,Laktózmentes
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 210 1416 | gramm kcal | |
porcukor | 460 1785 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
dió, darált 210 gramm • porcukor 210 gramm • citromhéj • tyúk tojás 1 darab
Összekeverjük az összetevőket és kidolgozzuk a tésztát.

2.
A tésztát porcukorral hintet lapon kinyújtjuk.

3. Az máz elkészítése
tojásfehérje 2 darab • porcukor 250 gramm
A tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadunk cukrot és összekeverjük. A mázat rákenjük a tésztára és hagyjuk egy kicsit száradni.

4.
Felvágjuk stanglikra, és egy sütőpapírral bélelt sütő lapra helyezzük.160°C sütjük 20 percig. Miután teljesen kihűltek a stanglik, egy dobozba rakjuk ahová egy almát is rakunk hogy egy kicsit megpuhuljanak a stanglik.

Jó étvágyat!