szakacsreceptek.hu

Diós stangli

     

Közkedvelt karácsonyi csemege, kicsiknek és nagyoknak.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Citromhéj
Dió, darált210gramm
Porcukor460gramm
Tojásfehérje2darab
Tyúk tojás1darab

1. A tészta elkészítése

dió, darált 210 g  porcukor 210 g  citromhéj  tyúk tojás 1 db

Összekeverjük az összetevőket és kidolgozzuk a tésztát.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát porcukorral hintet lapon kinyújtjuk.

3. Az máz elkészítése

tojásfehérje 2 db  porcukor 250 g

A tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadunk cukrot és összekeverjük. A mázat rákenjük a tésztára és hagyjuk egy kicsit száradni.

Az máz elkészítése

4. 

Felvágjuk stanglikra, és egy sütőpapírral bélelt sütő lapra helyezzük.160°C sütjük 20 percig. Miután teljesen kihűltek a stanglik, egy dobozba rakjuk ahová egy almát is rakunk hogy egy kicsit megpuhuljanak a stanglik.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés