Tojásfehérjés rudacska

A házi tojásos konyak készítéséből megmaradtak a tojásfehérjék? Süssön belőlük finom, ropogós, csokoládéba mártott finomságot.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,tojásfehérje,tojásfehérje,vaj,porcukor,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 200 776 | gramm kcal | |
sütőpor | ¼ 1 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • vaníliacukor 20 gramm • sütőpor ¼ teáskanál • tojásfehérje 2 darab • vaj 250 gramm
A liszthez cukrot és egy csipet sütőport, tojásfehérjét és feldarabolt vajat adunk.

2.
Tésztát készítünk és fél órát pihentetjük.



5.
A tésztát kivesszük a hűtőből liszttel meghintett gyúrólapon kb 2mm vastagra nyújtjuk. kb 30x30 cm-s kockákat vágunk ki.

6.
A kockákat 30x3cm vastag csíkokra vágjuk. majd a csíkokat 3 felé vágjuk. 10x3 cm-es csíkokat kapunk. A felesleges tésztát összegyúrjuk, és csíkokat készítünk belőle.

7.
A csíkokat sütőpapírral, vagy teflon fóliával bélelt sütőlapra rakjuk. Kiskanál segítségével rákenjük a fehérjehabot.

8.
Ha minden csíkot megkentünk...

9.
...sütőben megsütjük. 160°C-on kb 20 percig sütjük. Szükség esetén tovább süthetjük. A csíkokat hagyjuk kihűlni, majd másnapig száradni hagyjuk.

10.
Másnap vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét és a sütemény két végét belemártogatjuk. Ha a csokoládé megkötött, akkor a süteményeket egy lezárható edényben tároljuk, hűvös helyen.

Jó étvágyat!