RECEPTEK

Tojásfehérjés rudacska

Tojásfehérjés rudacska

A házi tojásos konyak készítéséből megmaradtak a tojásfehérjék? Süssön belőlük finom, ropogós, csokoládéba mártott finomságot.

recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,tojásfehérje,tojásfehérje,vaj,porcukor,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

45

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés-
finomliszt400gramm
finomliszt-
porcukor200gramm
sütőpor¼teáskanál
tojásfehérje6darab
vaj250gramm
vaníliacukor20gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 400 gramm  vaníliacukor 20 gramm  sütőpor ¼ teáskanál  tojásfehérje 2 darab  vaj 250 gramm

A liszthez cukrot és egy csipet sütőport, tojásfehérjét és feldarabolt vajat adunk.

2. 

Tésztát készítünk és fél órát pihentetjük.

3. 

tojásfehérje 4 darab

150g tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

porcukor 200 gramm

Cukrot keverünk bele.

5. 

finomliszt

A tésztát kivesszük a hűtőből liszttel meghintett gyúrólapon kb 2mm vastagra nyújtjuk. kb 30x30 cm-s kockákat vágunk ki.

6. 

A kockákat 30x3cm vastag csíkokra vágjuk. majd a csíkokat 3 felé vágjuk. 10x3 cm-es csíkokat kapunk. A felesleges tésztát összegyúrjuk, és csíkokat készítünk belőle.

7. 

A csíkokat sütőpapírral, vagy teflon fóliával bélelt sütőlapra rakjuk. Kiskanál segítségével rákenjük a fehérjehabot.

8. 

Ha minden csíkot megkentünk...

9. 

...sütőben megsütjük. 160°C-on kb 20 percig sütjük. Szükség esetén tovább süthetjük. A csíkokat hagyjuk kihűlni, majd másnapig száradni hagyjuk.

10. 

cukrász öntet, csokoládés

Másnap vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét és a sütemény két végét belemártogatjuk. Ha a csokoládé megkötött, akkor a süteményeket egy lezárható edényben tároljuk, hűvös helyen.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit