Tojásfehérjés rudacska
![Tojásfehérjés rudacska](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001097/img_hu_4x3/tojasfeherjes-rudacska_00180.jpg)
A házi tojásos konyak készítéséből megmaradtak a tojásfehérjék? Süssön belőlük finom, ropogós, csokoládéba mártott finomságot.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,tojásfehérje,tojásfehérje,vaj,porcukor,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
finomliszt | 400 | gramm | |
finomliszt | - | ||
porcukor | 200 | gramm | |
sütőpor | ¼ | teáskanál | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • vaníliacukor 20 gramm • sütőpor ¼ teáskanál • tojásfehérje 2 darab • vaj 250 gramm
A liszthez cukrot és egy csipet sütőport, tojásfehérjét és feldarabolt vajat adunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8838.jpg)
2.
Tésztát készítünk és fél órát pihentetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8840.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8842.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8847.jpg)
5.
A tésztát kivesszük a hűtőből liszttel meghintett gyúrólapon kb 2mm vastagra nyújtjuk. kb 30x30 cm-s kockákat vágunk ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8850.jpg)
6.
A kockákat 30x3cm vastag csíkokra vágjuk. majd a csíkokat 3 felé vágjuk. 10x3 cm-es csíkokat kapunk. A felesleges tésztát összegyúrjuk, és csíkokat készítünk belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8853.jpg)
7.
A csíkokat sütőpapírral, vagy teflon fóliával bélelt sütőlapra rakjuk. Kiskanál segítségével rákenjük a fehérjehabot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8859.jpg)
8.
Ha minden csíkot megkentünk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8862.jpg)
9.
...sütőben megsütjük. 160°C-on kb 20 percig sütjük. Szükség esetén tovább süthetjük. A csíkokat hagyjuk kihűlni, majd másnapig száradni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8864.jpg)
10.
Másnap vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét és a sütemény két végét belemártogatjuk. Ha a csokoládé megkötött, akkor a süteményeket egy lezárható edényben tároljuk, hűvös helyen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001097/small/IMG_8882.jpg)
Jó étvágyat!