szakacsreceptek.hu

Kávé szeletek

Nagyon finom mini kávé szeletek egy mandulával a tetején.

 

Adag: 25

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Csokoládé 85%100gramm
Cukrász öntet, mogyorós50gramm
Espresso50milliliter
Porcukor50gramm
Rétesliszt200gramm
Tojássárgája1darab
Vaj100gramm
Édes mandulavelő50gramm

1. Csokoládé-kávé massza

espresso 50 ml  csokoládé 85% 100 g

Megfőzünk egy erős eszpresszó kávét. Az étcsokoládét kisebb darabokra vágjuk és vízfürdőben felolvasztjuk. A felolvadt csokoládéba beleöntjük a pressó kávét.

Csokoládé-kávé massza

2. A tészta elkészítése

vaj 100 g  porcukor 50 g  tojássárgája 1 db

A vajat hagyjuk egy kicsit felengedni. Kisebb darabokra vágjuk, összekeverünk porcukorral és tojássárgájával.

A tészta elkészítése

3. Kidolgozzuk a tésztát

rétesliszt 200 g

A tésztához hozzáadunk egy leveses kanál csokoládé-kávé masszát.Lisztet adunk hozzá és jól kidolgozzuk a tésztát.

Kidolgozzuk a tésztát

4. Sütés

A tésztát hagyjuk hűvös helyen pihentetni egy órán át..A sütőt 150 ° C -ra előmelegítjük. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk és kivágunk belőle virág vagy kerék formákat. Az egyes darabokat áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra, és 10 percen keresztül sütjük,150 ° C hőmérsékletnél.

Sütés

5. Díszítjük

cukrász öntet, mogyorós 50 g  édes mandulavelő 50 g

A kihűlt karikák egyik felére egy teáskanál csokoládés-kávés masszát rakunk és letakarjuk a másik karikával. Cukrászöntettel és édes mandulával díszítjük.

Díszítjük

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés