szakacsreceptek.hu

Kávé szeletek

    

Nagyon finom mini kávé szeletek egy mandulával a tetején.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
csokoládé 85%100gramm
cukrász öntet, mogyorós50gramm
espresso50milliliter
porcukor50gramm
rétesliszt200gramm
tojássárgája1darab
vaj100gramm
édes mandulavelő50gramm

1. Csokoládé-kávé massza

espresso 50 milliliter  csokoládé 85% 100 gramm

Megfőzünk egy erős eszpresszó kávét. Az étcsokoládét kisebb darabokra vágjuk és vízfürdőben felolvasztjuk. A felolvadt csokoládéba beleöntjük a pressó kávét.

Csokoládé-kávé massza

2. A tészta elkészítése

vaj 100 gramm  porcukor 50 gramm  tojássárgája 1 darab

A vajat hagyjuk egy kicsit felengedni. Kisebb darabokra vágjuk, összekeverünk porcukorral és tojássárgájával.

A tészta elkészítése

3. Kidolgozzuk a tésztát

rétesliszt 200 gramm

A tésztához hozzáadunk egy leveses kanál csokoládé-kávé masszát.Lisztet adunk hozzá és jól kidolgozzuk a tésztát.

Kidolgozzuk a tésztát

4. Sütés

A tésztát hagyjuk hűvös helyen pihentetni egy órán át..A sütőt 150 ° C -ra előmelegítjük. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk és kivágunk belőle virág vagy kerék formákat. Az egyes darabokat áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra, és 10 percen keresztül sütjük,150 ° C hőmérsékletnél.

Sütés

5. Díszítjük

cukrász öntet, mogyorós 50 gramm  édes mandulavelő 50 gramm

A kihűlt karikák egyik felére egy teáskanál csokoládés-kávés masszát rakunk és letakarjuk a másik karikával. Cukrászöntettel és édes mandulával díszítjük.

Díszítjük

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés