Omlós linzer sütemény
Hagyományos, kedvenc, omlós linzer karikák vanília ízesítéssel, szilvalekvárral, és fahéjjal, amelyet azonnal megkedvel.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,vaníliacukor,vaníliacukor,szilvalekvár,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 | teáskanál | |
fahéj cukor | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 560 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
porcukor | - | ||
szilvalekvár | 400 | gramm | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 330 | gramm | |
vaníliacukor | 2 | csomag | |
vaníliacukor | - |
Recept
1.
finomliszt 560 gramm • porcukor 200 gramm • vaj 330 gramm • tojássárgája 2 darab • vaníliacukor 2 csomag • citromhéj 1 teáskanál
Az összes hozzávalót összekeverjük, és sima tésztát gyúrunk, amelyet hűtőbe teszünk lehűlni. Lisztel meghintett gyúródeszkán, kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk ki.

2.
Formával lapokat szúrunk belőle, a lapok felének tetejére külön kis formákat szúrunk.

3.
A tésztát 180°C-on, kb 7 percig világos sárgára sütjük.


5.
Az alsó részeket lekvárral megkenjük, és a felső lappal összeragasszuk.

6.
Az így összeragasztott lapokat vaníliacukor és porcukor keverékével meghintjük.

Jó étvágyat!