szakacsreceptek.hu

Mákos karikák

    

Csodálatos ízű lágy karikák.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  vaníliás puding -por 15 gramm  porcukor 80 gramm

Tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.

A krém elkészítése

2. 

vaj 80 gramm

Vajat keverünk hozzá...

3. 

kakaó 1 evőkanál

... és kakaót. Simára keverjük és hűtőbe rakjuk.

4. Tészta

finomliszt 150 gramm  őrölt mák 125 gramm  porcukor 125 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 125 gramm

Egy tálba lisztet, mákot, cukrot, tojást és vajat keverünk össze. Tésztát dolgozunk ki, amelyet alufóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe teszünk.

Tészta

5. A karikák sütése

finomliszt

A sütőt 130°C-ra előmelegítjük. A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és karikákat vágunk belőle.

A karikák sütése

6. 

Ezután óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 25 percig 130°C-on szárítjuk.

7. Töltés és díszítés

A karikák egyik felére krémet nyomunk.

Töltés és díszítés

8. 

A krém tetejére helyezzünk egy másik karikát.

9. 

főzőcsokoládé  édes mandulavelő

A karikák tetejét egy csepp olvasztott csokoládéval díszítjük, amelybe egy mandulát, esetleg mogyorót teszünk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés