Mákos karikák
![Mákos karikák](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001112/img_hu_4x3/makos-karikak_00180.jpg)
Csodálatos ízű lágy karikák.
recept,recept fotó,vaj,vaj,porcukor,porcukor,őrölt mák,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | - | ||
finomliszt | 150 | gramm | |
főzőcsokoládé | - | ||
kakaó | 1 | evőkanál | |
porcukor | 205 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 205 | gramm | |
vaníliás puding -por | 15 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter | |
édes mandulavelő | - | ||
őrölt mák | 125 | gramm |
Recept
1. A krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • vaníliás puding -por 15 gramm • porcukor 80 gramm
Tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001112/small/IMG_7424.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001112/small/IMG_7426.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001112/small/IMG_7429.jpg)
4. Tészta
finomliszt 150 gramm • őrölt mák 125 gramm • porcukor 125 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 125 gramm
Egy tálba lisztet, mákot, cukrot, tojást és vajat keverünk össze. Tésztát dolgozunk ki, amelyet alufóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe teszünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001112/small/IMG_7441.jpg)
5. A karikák sütése
A sütőt 130°C-ra előmelegítjük. A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és karikákat vágunk belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001112/small/IMG_7444.jpg)
6.
Ezután óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 25 percig 130°C-on szárítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001112/small/IMG_7446.jpg)
7. Töltés és díszítés
A karikák egyik felére krémet nyomunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001112/small/IMG_7448.jpg)
8.
A krém tetejére helyezzünk egy másik karikát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001112/small/IMG_7451.jpg)
9.
főzőcsokoládé • édes mandulavelő
A karikák tetejét egy csepp olvasztott csokoládéval díszítjük, amelybe egy mandulát, esetleg mogyorót teszünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001112/small/IMG_7452.jpg)
Jó étvágyat!