szakacsreceptek.hu

Mákos karikák

Csodálatos ízű lágy karikák.

 

Adag: 30

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 200 ml  vaníliás puding -por 15 g  porcukor 80 g

Tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.

A krém elkészítése

2. 

vaj 80 g

Vajat keverünk hozzá...

3. 

kakaó 1 EK

... és kakaót. Simára keverjük és hűtőbe rakjuk.

4. Tészta

finomliszt 150 g  őrölt mák 125 g  porcukor 125 g  tyúk tojás 1 db  vaj 125 g

Egy tálba lisztet, mákot, cukrot, tojást és vajat keverünk össze. Tésztát dolgozunk ki, amelyet alufóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe teszünk.

Tészta

5. A karikák sütése

finomliszt

A sütőt 130°C-ra előmelegítjük. A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és karikákat vágunk belőle.

A karikák sütése

6. 

Ezután óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 25 percig 130°C-on szárítjuk.

7. Töltés és díszítés

A karikák egyik felére krémet nyomunk.

Töltés és díszítés

8. 

A krém tetejére helyezzünk egy másik karikát.

9. 

főzőcsokoládé  édes mandulavelő

A karikák tetejét egy csepp olvasztott csokoládéval díszítjük, amelybe egy mandulát, esetleg mogyorót teszünk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés