Mákos karikák

Csodálatos ízű lágy karikák.
recept,recept fotó,vaj,vaj,porcukor,porcukor,őrölt mák,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
| finomliszt | 0 ?? | kcal | |
| finomliszt | 150 521 | gramm kcal | |
| főzőcsokoládé | 0 ?? | kcal | |
| kakaó | 1 31 | evőkanál kcal | |
| porcukor | 205 796 | gramm kcal | |
| tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
| vaj | 205 1505 | gramm kcal | |
| vaníliás puding -por | 15 54 | gramm kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal | |
| édes mandulavelő | 0 ?? | kcal | |
| őrölt mák | 125 677 | gramm kcal |
Recept
1. A krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • vaníliás puding -por 15 gramm • porcukor 80 gramm
Tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.



4. Tészta
finomliszt 150 gramm • őrölt mák 125 gramm • porcukor 125 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 125 gramm
Egy tálba lisztet, mákot, cukrot, tojást és vajat keverünk össze. Tésztát dolgozunk ki, amelyet alufóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe teszünk.

5. A karikák sütése
A sütőt 130°C-ra előmelegítjük. A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és karikákat vágunk belőle.

6.
Ezután óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 25 percig 130°C-on szárítjuk.

7. Töltés és díszítés
A karikák egyik felére krémet nyomunk.

8.
A krém tetejére helyezzünk egy másik karikát.

9.
főzőcsokoládé • édes mandulavelő
A karikák tetejét egy csepp olvasztott csokoládéval díszítjük, amelybe egy mandulát, esetleg mogyorót teszünk.

Jó étvágyat!






















