szakacsreceptek.hu

Mézeskalács fehér mázban

Kedvelt Karácsonyi sütemény, amely kis hógolyókra emlékeztet :)

 

Adag: 30

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Darált mandula50gramm
Fahéj, őrölt1teáskanál
Finomliszt250gramm
Habtejszín (30-33%)100milliliter
Méz 1evőkanál
Mézeskalács fűszerkeverék½teáskanál
Porcukor320gramm
Sütőpor1teáskanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%3evőkanál
Tyúk tojás1darab
Vaj60gramm

1. Tészta

vaj 60 g  porcukor 120 g  finomliszt 250 g  sütőpor 1 TK  mézeskalács fűszerkeverék ½ TK  fahéj, őrölt 1 TK  darált mandula 50 g  méz  1 EK  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 3 EK  tyúk tojás 1 db

Vajból, cukorból, lisztből, sütőporból, mézeskalács fűszerből, fahéjból, mandulából, mézből és tojásból tésztát készítünk. A jól kidolgozott tésztát két felé osztjuk, és 3cm átmérőjű hengerformákat alakítunk, amelyeket alufóliába csomagolva egy órát a hűtőben pihentetünk.

Tészta

2. 

A tésztát kivesszük a hűtőből és 2 cm vastag karikákra vágjuk.

3. 

A karikákból golyókat formálunk, majd sütőpapírral kirakott sütőlapra rakjuk, de előtte kicsit az egyik oldalát laposítjuk. Előmelegített sütőben 200°C-on kb 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

4. Tejszínes-cukros máz

habtejszín (30-33%) 100 ml  porcukor 200 g

A tejszínt cukorral felverjük...

Tejszínes-cukros máz

5. 

... majd a mézeskalácsokat egy konyhai csipesz segítségével a mázba mártogatjuk.

6. 

Porcelán tányérra rakjuk őket, és megvárjuk, amíg a máz megszilárdul.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés