szakacsreceptek.hu

Mézeskalács fehér mázban

    

Kedvelt Karácsonyi sütemény, amely kis hógolyókra emlékeztet :)

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
darált mandula50gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt250gramm
habtejszín (30-33%)100milliliter
méz 1evőkanál
mézeskalács fűszerkeverék½teáskanál
porcukor320gramm
sütőpor1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%3evőkanál
tyúk tojás1darab
vaj60gramm

1. Tészta

vaj 60 gramm  porcukor 120 gramm  finomliszt 250 gramm  sütőpor 1 teáskanál  mézeskalács fűszerkeverék ½ teáskanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  darált mandula 50 gramm  méz  1 evőkanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 3 evőkanál  tyúk tojás 1 darab

Vajból, cukorból, lisztből, sütőporból, mézeskalács fűszerből, fahéjból, mandulából, mézből és tojásból tésztát készítünk. A jól kidolgozott tésztát két felé osztjuk, és 3cm átmérőjű hengerformákat alakítunk, amelyeket alufóliába csomagolva egy órát a hűtőben pihentetünk.

Tészta

2. 

A tésztát kivesszük a hűtőből és 2 cm vastag karikákra vágjuk.

3. 

A karikákból golyókat formálunk, majd sütőpapírral kirakott sütőlapra rakjuk, de előtte kicsit az egyik oldalát laposítjuk. Előmelegített sütőben 200°C-on kb 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

4. Tejszínes-cukros máz

habtejszín (30-33%) 100 milliliter  porcukor 200 gramm

A tejszínt cukorral felverjük...

Tejszínes-cukros máz

5. 

... majd a mézeskalácsokat egy konyhai csipesz segítségével a mázba mártogatjuk.

6. 

Porcelán tányérra rakjuk őket, és megvárjuk, amíg a máz megszilárdul.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés