szakacsreceptek.hu

Karácsonyi mézeskalács

     

A hagyományos, ismert karácsonyi mézeskalácsok.

Főzőcske

Adag

90

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

niska

 

kategóriak:    

 

 
 

1. A tészta elkészítése

finomliszt 00 Extra 700 g  porcukor 250 g  vaj 50 g  tyúk tojás 3 db  szódabikarbóna 2 TK  sütőpor a mézeskalácsba 1 cs  méz  2 EK  zsírszegény tej 1,5% 5 EK

Az összes alapanyagból kidolgozzuk a sima tésztát. A tésztát hagyjuk egy órán keresztül letakarva állni. Ezután újra kidolgozzuk és kissebb cipókat csinálunk belőle.

A tészta elkészítése

2. 

Lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtjuk, kb 0,5 cm vastagra.

3. A tészta kivágása

Különböző formákkal vágunk ki a tésztából.

A tészta kivágása

4. A tészta sütése

tojássárgája 1 db  napraforgó olaj

A mézeskalácsot ráhelyezzük a zsiirradékal megkent sütőlapra ,megkenjük felvert tojással, majd 10 percen keresztül, 180°C hőmérsékletnél sütjük.

A tészta sütése

5. Díszítés

cukrász öntet, csokoládés

Miután a mézes kalácsok kisültek, csokoládé mázzal vagy a saját fantáziánk szerint díszítjük.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés