szakacsreceptek.hu

Mézes szívecske

Karácsonyi krémmel töltött mézeskalács. A sütemény a sütés után finom, és puha. Ez a krémtípus nagyon finom, és sokáig friss marad.

 

Adag: 50

Az elkészítés ideje: 3 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

tyúk tojás 2 db  vaj 100 g  kristálycukor 200 g  méz  2 EK  fahéj, őrölt 1 TK  sütőpor a mézeskalácsba 1 TK

A tojást, cukrot, mézet, fahéjat, és sütőport belerakjuk egy edénybe, és mérsékelt lángon rövid ideig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. Ügyelünk arra, hogy a tészta oda ne égjen.

2. 

finomliszt 450 g

Ezután az edény tartalmát kiöntjük az előkészített lisztre, majd jól keményre kidolgozzuk. Hűvös helyen 2 órát állni hagyjuk. Az állás után a tészta keményebb lesz, és jó lehet vele dolgozni.

3. 

A tésztát kisodorjuk 3 mm vastagságra, majd kisebb karikákat, szívecskéket, és egyéb formákat szúrunk ki belőle.

4. 

Ráhelyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 °C hőfokon körülbelül 7 percig sütjük.

5. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 0.2 l  darás liszt 1.5 EK  vaníliacukor 1 cs

A hideg tejben elkeverjük a réteslisztet, és a vanília cukrot, majd sűrű kását főzünk belőle. Időnkén megkeverve hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése

6. 

vaj 150 g  porcukor 3 EK

Kikeverjük a vajat, és a cukrot, majd lassanként hozzáadjuk a kihűlt kását. Finom krémet készítünk belőle. Ízlés szerint édesítjük.

7. Krém töltése

A krémet rákenjük a süteményre, majd kettesével összeragasztjuk őket.

Krém töltése

8. 

cukrász öntet, csokoládés  cukrász öntet, fehér

A felső részeket csokoládé mázba mártogatjuk, és a fantáziánk szerint díszítjük fehér csokoládéval, cukrász díszekkel, dióval...

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés