RECEPTEK

Mézes szívecske

Mézes szívecske

Karácsonyi krémmel töltött mézeskalács. A sütemény a sütés után finom, és puha. Ez a krémtípus nagyon finom, és sokáig friss marad.

recept,recept fotó,vaj,méz ,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés-
cukrász öntet, fehér-
darás liszt1.5evőkanál
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt450gramm
kristálycukor200gramm
méz 2evőkanál
porcukor3evőkanál
sütőpor a mézeskalácsba1teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj250gramm
vaníliacukor1csomag
zsírszegény tej 1,5%0.2liter

 

Recept

1. 

tyúk tojás 2 darab  vaj 100 gramm  kristálycukor 200 gramm  méz  2 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  sütőpor a mézeskalácsba 1 teáskanál

A tojást, cukrot, mézet, fahéjat, és sütőport belerakjuk egy edénybe, és mérsékelt lángon rövid ideig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. Ügyelünk arra, hogy a tészta oda ne égjen.

2. 

finomliszt 450 gramm

Ezután az edény tartalmát kiöntjük az előkészített lisztre, majd jól keményre kidolgozzuk. Hűvös helyen 2 órát állni hagyjuk. Az állás után a tészta keményebb lesz, és jó lehet vele dolgozni.

3. 

A tésztát kisodorjuk 3 mm vastagságra, majd kisebb karikákat, szívecskéket, és egyéb formákat szúrunk ki belőle.

4. 

Ráhelyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 °C hőfokon körülbelül 7 percig sütjük.

5. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 0.2 liter  darás liszt 1.5 evőkanál  vaníliacukor 1 csomag

A hideg tejben elkeverjük a réteslisztet, és a vanília cukrot, majd sűrű kását főzünk belőle. Időnkén megkeverve hagyjuk kihűlni.

6. 

vaj 150 gramm  porcukor 3 evőkanál

Kikeverjük a vajat, és a cukrot, majd lassanként hozzáadjuk a kihűlt kását. Finom krémet készítünk belőle. Ízlés szerint édesítjük.

7. Krém töltése

A krémet rákenjük a süteményre, majd kettesével összeragasztjuk őket.

8. 

cukrász öntet, csokoládés  cukrász öntet, fehér

A felső részeket csokoládé mázba mártogatjuk, és a fantáziánk szerint díszítjük fehér csokoládéval, cukrász díszekkel, dióval...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit