szakacsreceptek.hu

Diós mézeskalácsok rumos öntettel

    

Édes mézeskalácsok lágy rumos ízzel.

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió, darált50gramm
finomliszt325gramm
finomliszt-
méz 1evőkanál
mézeskalács fűszerkeverék1teáskanál
porcukor230gramm
rum3evőkanál
szódabikarbóna½teáskanál
tyúk tojás2darab
víz1evőkanál

1. 

tyúk tojás 2 darab  porcukor 100 gramm

A tojásokat cukorral kikeverjük.

2. 

méz  1 evőkanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál

Hozzákeverjük a mézet, mézeskalács fűszerkeveréket...

3. 

dió, darált 50 gramm

...diót...

4. 

finomliszt 325 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

...lisztet a szódabikarbónával összekeverve.

5. 

Kidolgozzuk a tésztát és 2 órára pihentetni hagyjuk hűvös helyen.

6. 

finomliszt

A tésztát ezután egy lisztel meghintett gyúrólapon kb 1 cm kinyújtjuk.

7. 

Különböző formákat szaggatunk ki belőle.

8. 

A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.

9. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

porcukor 130 gramm  víz 1 evőkanál  rum 3 evőkanál

Egy tálkába cukrot szórunk hozzá9ntjük a rumot és forró vizet.

11. 

Összekeverjük.

12. 

A még forró mézeskalácsokat megkenjük a rumos öntettel...

13. 

...és száradni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés