RECEPTEK

Diós mézeskalácsok rumos öntettel

Diós mézeskalácsok rumos öntettel

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Édes mézeskalácsok lágy rumos ízzel.

recept,recept fotó,méz ,rum,Aprósütemény,Laktózmentes ,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált

50

337

gramm

kcal

finomliszt

325

1128

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

méz

1

50

evőkanál

kcal

mézeskalács fűszerkeverék

1

16

teáskanál

kcal

porcukor

230

893

gramm

kcal

rum

3

108

evőkanál

kcal

szódabikarbóna

½

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

víz

1

0

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

tyúk tojás 2 darab  porcukor 100 gramm

A tojásokat cukorral kikeverjük.

A tojásokat cukorral kikeverjük....

2. 

méz  1 evőkanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál

Hozzákeverjük a mézet, mézeskalács fűszerkeveréket...

Hozzákeverjük a mézet, mézeskalács...

3. 

dió, darált 50 gramm

...diót...

...diót......

4. 

finomliszt 325 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

...lisztet a szódabikarbónával összekeverve.

...lisztet a szódabikarbónával összekeverve....

5. 

Kidolgozzuk a tésztát és 2 órára pihentetni hagyjuk hűvös helyen.

Kidolgozzuk a tésztát és 2 órára pihentetni...

6. 

finomliszt

A tésztát ezután egy lisztel meghintett gyúrólapon kb 1 cm kinyújtjuk.

A tésztát ezután egy lisztel meghintett...

7. 

Különböző formákat szaggatunk ki belőle.

Különböző formákat szaggatunk ki belőle....

8. 

A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.

A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a...

9. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

8 percig 180°C fokon sütjük....

10. 

porcukor 130 gramm  víz 1 evőkanál  rum 3 evőkanál

Egy tálkába cukrot szórunk hozzá9ntjük a rumot és forró vizet.

Egy tálkába cukrot szórunk hozzá9ntjük a...

11. 

Összekeverjük.

Összekeverjük....

12. 

A még forró mézeskalácsokat megkenjük a rumos öntettel...

A még forró mézeskalácsokat megkenjük a rumos...

13. 

...és száradni hagyjuk.

...és száradni hagyjuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés