Diós mézeskalácsok rumos öntettel
Édes mézeskalácsok lágy rumos ízzel.
recept,recept fotó,méz ,rum,Aprósütemény,Karácsony,Laktózmentes
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 50 | gramm | |
finomliszt | 325 | gramm | |
finomliszt | - | ||
méz | 1 | evőkanál | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
porcukor | 230 | gramm | |
rum | 3 | evőkanál | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 1 | evőkanál |
Recept
2.
méz 1 evőkanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
Hozzákeverjük a mézet, mézeskalács fűszerkeveréket...
5.
Kidolgozzuk a tésztát és 2 órára pihentetni hagyjuk hűvös helyen.
7.
Különböző formákat szaggatunk ki belőle.
8.
A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.
9.
8 percig 180°C fokon sütjük.
10.
porcukor 130 gramm • víz 1 evőkanál • rum 3 evőkanál
Egy tálkába cukrot szórunk hozzá9ntjük a rumot és forró vizet.
11.
Összekeverjük.
12.
A még forró mézeskalácsokat megkenjük a rumos öntettel...
13.
...és száradni hagyjuk.
Jó étvágyat!