Diós mézeskalácsok rumos öntettel

Édes mézeskalácsok lágy rumos ízzel.
recept,recept fotó,méz ,rum,Aprósütemény,Laktózmentes ,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 50 337 | gramm kcal | |
finomliszt | 325 1128 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
méz | 1 50 | evőkanál kcal | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 16 | teáskanál kcal | |
porcukor | 230 893 | gramm kcal | |
rum | 3 108 | evőkanál kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
víz | 1 0 | evőkanál kcal |
Recept

2.
méz 1 evőkanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
Hozzákeverjük a mézet, mézeskalács fűszerkeveréket...



5.
Kidolgozzuk a tésztát és 2 órára pihentetni hagyjuk hűvös helyen.


7.
Különböző formákat szaggatunk ki belőle.

8.
A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.

9.
8 percig 180°C fokon sütjük.

10.
porcukor 130 gramm • víz 1 evőkanál • rum 3 evőkanál
Egy tálkába cukrot szórunk hozzá9ntjük a rumot és forró vizet.

11.
Összekeverjük.

12.
A még forró mézeskalácsokat megkenjük a rumos öntettel...

13.
...és száradni hagyjuk.

Jó étvágyat!