Dinsztelt mézes káposzta
Édes mézes káposzta, amely kiváló köret a sült kacsához.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,méz ,Zöldség köretek,,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
| ecet | 4 26 | evőkanál kcal | |
| fehérkáposzta | 1400 406 | gramm kcal | |
| hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
| köménymag, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
| méz | 80 263 | gramm kcal | |
| napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
| só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
| só | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
fehérkáposzta 1400 gramm
A káposztát megmossuk, negyedekre vágjuk és a kemény középső részen kívül a többit apróra vágjuk.

2.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter • méz 80 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet.

3.
só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál
Amikor a méz elolvad, hozzáadjuk a káposztát, sót és a köményt. Lefedjük és időnkénti keverés mellett puhára pároljuk.

Jó étvágyat!
























