szakacsreceptek.hu

Dinsztelt mézes káposzta

     

Édes mézes káposzta, amely kiváló köret a sült kacsához.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Ecet4evőkanál
Fehérkáposzta1400gramm
Hagyma200gramm
Köménymag, őrölt1teáskanál
Méz 80gramm
Napraforgó olaj30milliliter
1.5teáskanál

1. 

fehérkáposzta 1400 g

A káposztát megmossuk, negyedekre vágjuk és a kemény középső részen kívül a többit apróra vágjuk.

2. 

hagyma 200 g  napraforgó olaj 30 ml  méz  80 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet.

3. 

 1.5 TK  köménymag, őrölt 1 TK

Amikor a méz elolvad, hozzáadjuk a káposztát, sót és a köményt. Lefedjük és időnkénti keverés mellett puhára pároljuk.

4. 

ecet 4 EK 

Ecettel ízesítjük, esetleg ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés