Zellerpüré
![Zellerpüré](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000489/img_hu_4x3/zellerpure_00180.jpg)
Lágy burgonya - zeller püré, amely kiváló köret halételekhez, illetve szaftos raguhoz.
recept,recept fotó,zeller,burgonya,Zöldség köretek,Szezonális receptek,Gluténmentes
Zöldség köretek
Recept
1.
zeller 500 gramm • só 1 teáskanál • víz 2 liter
A zellert megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vagdaljuk. 10 percig főzzük sós vízben.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000489/small/IMG_2800.jpg)
2.
burgonya 500 gramm
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vagdaljuk. Hozzáadjuk a zellerhez, és további 20 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000489/small/IMG_2801.jpg)
3.
fehér bors, őrölt • vaj 80 gramm
Leszűrjük a vizet, majd hozzáadunk egy kevés fehér borsot, és egy kevés vajat, hogy lágyabb legyen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000489/small/IMG_2817.jpg)
4.
Az alapanyagokat összedolgozzuk lágy pürére. Ehhez használhatunk botmixert is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000489/small/IMG_2818.jpg)
Jó étvágyat!