szakacsreceptek.hu

Zellerpüré

    

Lágy burgonya - zeller püré, amely kiváló köret halételekhez, illetve szaftos raguhoz.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya500gramm
fehér bors, őrölt-
1teáskanál
vaj80gramm
víz2liter
zeller500gramm

1. 

zeller 500 gramm   1 teáskanál  víz 2 liter

A zellert megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vagdaljuk. 10 percig főzzük sós vízben.

2. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vagdaljuk. Hozzáadjuk a zellerhez, és további 20 percig főzzük.

3. 

fehér bors, őrölt  vaj 80 gramm

Leszűrjük a vizet, majd hozzáadunk egy kevés fehér borsot, és egy kevés vajat, hogy lágyabb legyen.

4. 

Az alapanyagokat összedolgozzuk lágy pürére. Ehhez használhatunk botmixert is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés