Zellerpüré

Lágy burgonya - zeller püré, amely kiváló köret halételekhez, illetve szaftos raguhoz.
recept,recept fotó,zeller,burgonya,Zöldség köretek,Gluténmentes
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
| fehér bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| vaj | 80 588 | gramm kcal | |
| víz | 2 0 | liter kcal | |
| zeller | 500 250 | gramm kcal |
Recept
1.
zeller 500 gramm • só 1 teáskanál • víz 2 liter
A zellert megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vagdaljuk. 10 percig főzzük sós vízben.

2.
burgonya 500 gramm
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vagdaljuk. Hozzáadjuk a zellerhez, és további 20 percig főzzük.

3.
fehér bors, őrölt • vaj 80 gramm
Leszűrjük a vizet, majd hozzáadunk egy kevés fehér borsot, és egy kevés vajat, hogy lágyabb legyen.

4.
Az alapanyagokat összedolgozzuk lágy pürére. Ehhez használhatunk botmixert is.

Jó étvágyat!






















