szakacsreceptek.hu

Lágy laskagomba leves

    

Egyszerű, lágy laskagombás - krumpli leves.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya400gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
laskagomba400gramm
petrezselyem zöldje-
1teáskanál
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
vaj-
víz2liter

1. 

burgonya 400 gramm   1 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  víz 2 liter

A krumplit megpucoljuk, felszeleteljük és sós vízben köménnyel megfőzzük.

2. 

laskagomba 400 gramm

A laskagombát megmossuk, szétszedjük és 5 perc után hozzáadjuk a krumplihoz. Együtt 20 percig főzzük.

3. 

A főtt laskagomba egy részét kiszedjük a többit botmixer segítségével pépesítjük.

4. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter    vaj

A pépesített levest újból felforraljuk, hozzáöntünk tejet, és ízlés szerint sózzuk, esetleg glutamin mentes fűszersót. A végén egy kis vajat keverünk bele.

5. 

petrezselyem zöldje

A megfőtt laskagombát apróra vágjuk és beleszórjuk. Apróra vágott petrezselyem zöldjével tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés