szakacsreceptek.hu

Kagyló gomba leves borsóval

Kagyló gomba leves borsóval

    

Pikáns leves kagyló gombából. A fűszerek valamelyikének mennyiséget csökkenthetjük, vagy akár ízlés szerint ki is hagyhatjuk. Fűszerek nélkül a gyermekeknek is ízlik majd.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

laskagomba 500 gramm  burgonya 250 gramm

A kagyló gombát megmossuk és apróra vágjuk. Megpucoljuk és megmossuk a burgonyát, majd kisebb kockákra vágjuk.

2. 

napraforgó olaj 30 milliliter  hagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

3. 

chili  ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

A hagymát megszórjuk a fűszerekkel és gyorsan összekeverjük...

4. 

víz 100 milliliter

hozzáadjuk a gombát. Felöntjük vízzel és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát...

5. 

 2 teáskanál  víz 1200 milliliter  borsó 250 gramm

...és felöntjük forró vízzel. Sózzuk és további 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a friss vagy mirelit borsót és további 10 percig főzzük.

6. 

burgonya 100 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lágyra lereszeljük.

7. 

A lereszelt burgonyával sűrűsítjük a levest.

Jó étvágyat!

borsó250gramm
burgonya350gramm
chili ¼teáskanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma100gramm
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
laskagomba500gramm
napraforgó olaj30milliliter
piros paprika, őrölt1teáskanál
2teáskanál
víz1300milliliter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés