Kagyló gomba leves borsóval
Pikáns leves kagyló gombából. A fűszerek valamelyikének mennyiséget csökkenthetjük, vagy akár ízlés szerint ki is hagyhatjuk. Fűszerek nélkül a gyermekeknek is ízlik majd.
recept,recept fotó,laskagomba,burgonya,burgonya,borsó,Gombalevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 250 | gramm | |
burgonya | 350 | gramm | |
chili | ¼ | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
laskagomba | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 1300 | milliliter |
Recept
1.
laskagomba 500 gramm • burgonya 250 gramm
A kagyló gombát megmossuk és apróra vágjuk. Megpucoljuk és megmossuk a burgonyát, majd kisebb kockákra vágjuk.
2.
napraforgó olaj 30 milliliter • hagyma 100 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
3.
chili ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A hagymát megszórjuk a fűszerekkel és gyorsan összekeverjük...
4.
víz 100 milliliter
hozzáadjuk a gombát. Felöntjük vízzel és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát...
5.
só 2 teáskanál • víz 1200 milliliter • borsó 250 gramm
...és felöntjük forró vízzel. Sózzuk és további 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a friss vagy mirelit borsót és további 10 percig főzzük.
7.
A lereszelt burgonyával sűrűsítjük a levest.
Jó étvágyat!