Burgonyapüré borsóval

Finom burgonyapüré köret borsóval. Minden ételhez tálalhatjuk amihez ízlik a burgonyapüré.
recept,recept fotó,burgonya,borsó,Burgonyából készült köretek,,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Burgonyából készült köretek
kategóriak
Burgonyából készült köretek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon- Borsó › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 0 ?? | kcal | |
burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
burgonya 800 gramm • víz • só 1.5 teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, fel öntjük vízzel, kb 1 cm a burgonya fölé, sózzuk és puhára főzzük.

2.
A burgonya levét amiben főztük leszűrjük egy edénybe. A burgonyát összeturmixoljuk és fokozatosan hozzá öntjük a leszűrt burgonya levet. Pürét készítünk belőle.


5.
Ezután a burgonyapüréhez keverjük és máris kész a finom köret.

Jó étvágyat!