szakacsreceptek.hu

Burgonyapüré borsóval

    

Finom burgonyapüré köret borsóval. Minden ételhez tálalhatjuk amihez ízlik a burgonyapüré.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
borsó-
burgonya800gramm
1.5teáskanál
vaj50gramm
víz-
víz2evőkanál

1. 

burgonya 800 gramm  víz   1.5 teáskanál

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, fel öntjük vízzel, kb 1 cm a burgonya fölé, sózzuk és puhára főzzük.

2. 

A burgonya levét amiben főztük leszűrjük egy edénybe. A burgonyát összeturmixoljuk és fokozatosan hozzá öntjük a leszűrt burgonya levet. Pürét készítünk belőle.

3. 

vaj 50 gramm

Vajat adunk hozzá és újra összekeverjük.

4. 

borsó  víz 2 evőkanál

A borsót vízben lefedve 1-2 percig főzzük.

5. 

Ezután a burgonyapüréhez keverjük és máris kész a finom köret.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés