szakacsreceptek.hu

Burgonyapüré

    

Hagyományos recept a burgonyapürére. Megfelel,köret ként számos ételhez és a gyerekek is nagyon szeretik (a gyermekek részere nem használunk sót .)

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya1kilogramm
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1deciliter
vaj20gramm
víz-

1. 

burgonya 1 kilogramm

A burgonyát megmossuk, meghántjuk és felvágjuk.

2. 

víz   1 teáskanál

A burgonyát az edényben leöntjük langyos vízzel úgy, hogy az összes burgonya a víz felszíne alatt legyen. Megsózzuk és lágyra főzzük, úgy 15 - 20 perc alatt.

3. 

vaj 20 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 deciliter

A megfőzött burgonyát átszűrjük, hozzáadunk vajat és tejet.

4. 

Az egészet együtt egy kásává nyomjuk. Néhányan szeretik, ha a kásában benne marad egy-két darab nem szétnyomott burgonya.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés