Paprikás krumpli
Tradicionálisan elkészített krumpli amely kiváló köretnek is húsok mellé.
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,piros paprika, őrölt,Burgonyából készült köretek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | ½ | deciliter |
Recept
1. A krumpli és a hagyma elkészítése
burgonya 1200 gramm • hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter
A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk, és egy kis olajon megpirítjuk.
2. A krumpli főzése
só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • víz ½ deciliter
A hagymához hozzáadjuk az elkészített krumplit, sót, őrölt piros paprikát és felöntjük kb 1 dl vízzel. Fedő alatt többszörös keverés mellett kb 25 percig főzzük. Szükség szerint vízzel felöntjük. Vigyázzunk, hogy a krumpli ne égjen le.
Jó étvágyat!