Paprikás krumpli
Tradicionálisan elkészített krumpli amely kiváló köretnek is húsok mellé.
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,piros paprika, őrölt,Burgonyából készült köretek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Burgonyából készült köretek
kategóriak
Burgonyából készült köretek Gluténmentes Laktózmentes Szezonális receptek Szezon - Hagyma Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | ½ | deciliter |
Recept
1. A krumpli és a hagyma elkészítése
burgonya 1200 gramm • hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter
A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk, és egy kis olajon megpirítjuk.
2. A krumpli főzése
só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • víz ½ deciliter
A hagymához hozzáadjuk az elkészített krumplit, sót, őrölt piros paprikát és felöntjük kb 1 dl vízzel. Fedő alatt többszörös keverés mellett kb 25 percig főzzük. Szükség szerint vízzel felöntjük. Vigyázzunk, hogy a krumpli ne égjen le.
Jó étvágyat!