szakacsreceptek.hu

Paprikás krumpli

     

Tradicionálisan elkészített krumpli amely kiváló köretnek is húsok mellé.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Burgonya1200gramm
Hagyma150gramm
Napraforgó olaj20milliliter
Piros paprika, őrölt3teáskanál
2teáskanál
Víz3deciliter

1. A krumpli és a hagyma elkészítése

burgonya 1200 g  hagyma 150 g  napraforgó olaj 20 ml

A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk, és egy kis olajon megpirítjuk.

A krumpli és a hagyma elkészítése

2. A krumpli főzése

 2 TK  piros paprika, őrölt 3 TK  víz 3 dl

A hagymához hozzáadjuk az elkészített krumplit, sót, őrölt piros paprikát és felöntjük kb 1 dl vízzel. Fedő alatt többszörös keverés mellett kb 25 percig főzzük. Szükség szerint vízzel felöntjük. Vigyázzunk, hogy a krumpli ne égjen le.

A krumpli főzése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés