Krumplilepény
![Krumplilepény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000053/img_hu_4x3/krumplilepeny_00180.jpg)
Recept egy finom és egyszerű krumplilepény elkészítésére.
recept,recept fotó,burgonya,Burgonyából készült köretek,Szlovák receptek,,Szezonális receptek,Laktózmentes
Burgonyából készült köretek
Szlovák receptek
kategóriak
Burgonyából készült köretek Szlovák receptek Szezonális receptek Laktózmentes Szezon - Burgonya
Recept
2. A krumpli összetörére
A vizet leöntjük, majd hagyjuk a krumplikat kihűlni. Meghántjuk és mixerbe helyezzük.
3. Tészta készítése
rétesliszt 150 gramm • só 1 teáskanál
Az összetört krumplit összekeverjük liszttel, és sózzuk. majd kézzel kidolgozzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000053/small/cesto-na-lokse.jpg)
4. Vékony lepényeket készítünk
A tésztából egyforma golyókat készítünk, majd vékony lepényekre nyújtjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000053/small/lokse-vyvalkame.jpg)
5. Sütés
A lepényeket mindkét oldalról szárazon megsütjük serpenyőben.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000053/small/lokse-opecieme.jpg)
6. Tálalás
A kész lepényeket megkenjük zsírral (ajánljuk a libazsírt), esetleg olvasztott vajjal, vagy olíva olajjal.
Jó étvágyat!