szakacsreceptek.hu

Krumplilepény

Recept egy finom és egyszerű krumplilepény elkészítésére.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Burgonya800gramm
Rétesliszt150gramm
2teáskanál

1. A krumpli főzése

burgonya 800 g   1 TK

A krumplit héjában megmossuk folyó víz alatt. A tiszta krumplit héjastól egy fazékba helyezzük. Felöntjük vízzel, úgy, hogy a krumplikat ellepje a víz. Sót adunk hozzá, és puhára főzzük.

2. A krumpli összetörére

A vizet leöntjük, majd hagyjuk a krumplikat kihűlni. Meghántjuk és mixerbe helyezzük.

3. Tészta készítése

rétesliszt 150 g   1 TK

Az összetört krumplit összekeverjük liszttel, és sózzuk. majd kézzel kidolgozzuk.

Tészta készítése

4. Vékony lepényeket készítünk

A tésztából egyforma golyókat készítünk, majd vékony lepényekre nyújtjuk.

Vékony lepényeket készítünk

5. Sütés

A lepényeket mindkét oldalról szárazon megsütjük serpenyőben.

Sütés

6. Tálalás

A kész lepényeket megkenjük zsírral (ajánljuk a libazsírt), esetleg olvasztott vajjal, vagy olíva olajjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés