szakacsreceptek.hu

Krumplilepény

    

Recept egy finom és egyszerű krumplilepény elkészítésére.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya800gramm
rétesliszt150gramm
2teáskanál

1. A krumpli főzése

burgonya 800 gramm   1 teáskanál

A krumplit héjában megmossuk folyó víz alatt. A tiszta krumplit héjastól egy fazékba helyezzük. Felöntjük vízzel, úgy, hogy a krumplikat ellepje a víz. Sót adunk hozzá, és puhára főzzük.

2. A krumpli összetörére

A vizet leöntjük, majd hagyjuk a krumplikat kihűlni. Meghántjuk és mixerbe helyezzük.

3. Tészta készítése

rétesliszt 150 gramm   1 teáskanál

Az összetört krumplit összekeverjük liszttel, és sózzuk. majd kézzel kidolgozzuk.

Tészta készítése

4. Vékony lepényeket készítünk

A tésztából egyforma golyókat készítünk, majd vékony lepényekre nyújtjuk.

Vékony lepényeket készítünk

5. Sütés

A lepényeket mindkét oldalról szárazon megsütjük serpenyőben.

Sütés

6. Tálalás

A kész lepényeket megkenjük zsírral (ajánljuk a libazsírt), esetleg olvasztott vajjal, vagy olíva olajjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés