Káposztás paradicsomos leves

Ízletes sűrű leves, tele egészséges zöldséggel, amelyet nem csak a gyermekek, de a felnőttek is szeretnek.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,paradicsomszósz,hámozott paradicsom konzerv,Zöldséglevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
ecet | 0 ?? | kcal | |
fehérkáposzta | 500 145 | gramm kcal | |
hagyma | 70 31 | gramm kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 92 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
köménymag, őrölt | 1 1 | teáskanál kcal | |
paradicsomszósz | 500 340 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1250 2763 | milliliter kcal | |
árvai szalonna | 70 ?? | gramm kcal |
Recept
1.
árvai szalonna 70 gramm • hagyma 70 gramm
A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és rövid ideig pirítjuk.


3.
kristálycukor 2 evőkanál • só 1 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál
Belerakjuk a lábasba és cukrot adunk hozzá megsózzuk, hozzászórjuk a köményt és megkeverjük. Lefedjük és 10 percig pároljuk.


5.
víz 1250 milliliter
Hozzáadjuk a káposztához és összekeverjük és hozzáadjuk a vizet. Felforraljuk és 20 percen keresztül lefedve főzzük.


7.
paradicsomszósz 500 gramm • ecet
A káposztához hozzáöntjük a paradicsomot, az egészet összekeverjük ésfőzzük. Ízlés szerint hozzáadhatunk egy kanál ecetet is.

Jó étvágyat!