Káposztás paradicsomos leves

Ízletes sűrű leves, tele egészséges zöldséggel, amelyet nem csak a gyermekek, de a felnőttek is szeretnek.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,paradicsomszósz,hámozott paradicsom konzerv,Zöldséglevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) ›Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
| ecet | 0 ?? | kcal | |
| fehérkáposzta | 500 145 | gramm kcal | |
| hagyma | 70 31 | gramm kcal | |
| hámozott paradicsom konzerv | 400 92 | gramm kcal | |
| kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
| köménymag, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
| paradicsomszósz | 500 340 | gramm kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| víz | 1250 0 | milliliter kcal | |
| árvai szalonna | 70 413 | gramm kcal |
Recept
1.
árvai szalonna 70 gramm • hagyma 70 gramm
A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és rövid ideig pirítjuk.


3.
kristálycukor 2 evőkanál • só 1 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál
Belerakjuk a lábasba és cukrot adunk hozzá megsózzuk, hozzászórjuk a köményt és megkeverjük. Lefedjük és 10 percig pároljuk.


5.
víz 1250 milliliter
Hozzáadjuk a káposztához és összekeverjük és hozzáadjuk a vizet. Felforraljuk és 20 percen keresztül lefedve főzzük.


7.
paradicsomszósz 500 gramm • ecet
A káposztához hozzáöntjük a paradicsomot, az egészet összekeverjük ésfőzzük. Ízlés szerint hozzáadhatunk egy kanál ecetet is.

Jó étvágyat!






















