szakacsreceptek.hu

Káposztás paradicsomos leves

    

Ízletes sűrű leves, tele egészséges zöldséggel, amelyet nem csak a gyermekek, de a felnőttek is szeretnek.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya500gramm
ecet-
fehérkáposzta500gramm
hagyma70gramm
hámozott paradicsom konzerv400gramm
kristálycukor2evőkanál
köménymag, őrölt1teáskanál
oravai szalonna70gramm
paradicsomszósz500gramm
1teáskanál
víz1250milliliter

1. 

oravai szalonna 70 gramm  hagyma 70 gramm

A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és rövid ideig pirítjuk.

2. 

fehérkáposzta 500 gramm

A káposztát apróra vágjuk.

3. 

kristálycukor 2 evőkanál   1 teáskanál  köménymag, őrölt 1 teáskanál

Belerakjuk a lábasba és cukrot adunk hozzá megsózzuk, hozzászórjuk a köményt és megkeverjük. Lefedjük és 10 percig pároljuk.

4. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk.

5. 

víz 1250 milliliter

Hozzáadjuk a káposztához és összekeverjük és hozzáadjuk a vizet. Felforraljuk és 20 percen keresztül lefedve főzzük.

6. 

hámozott paradicsom konzerv 400 gramm

A paradicsomot apróra vágjuk.

7. 

paradicsomszósz 500 gramm  ecet

A káposztához hozzáöntjük a paradicsomot, az egészet összekeverjük ésfőzzük. Ízlés szerint hozzáadhatunk egy kanál ecetet is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés