RECEPTEK

Leves fehér káposztából

Leves fehér káposztából

Sűrű leves, teli zöldséggel alacsony energiaértékkel. Ideális fogyókúra esetén. A levest akár többször is fogyaszthassuk naponta, így felváltva a kalóriadúsabb ételeket.

recept,recept fotó,fehérkáposzta,hagyma,zeller,répa,paradicsom,Zöldséglevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Szezonális receptek

Zöldséglevesek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehérkáposzta800gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma400gramm
kurkuma fűszerkeverék1teáskanál
köménymag, darált1teáskanál
olivaolaj1evőkanál
paradicsom300gramm
paradicsomszósz200milliliter
répa400gramm
1.5teáskanál
víz-
zeller200gramm

 

Recept

1. 

fehérkáposzta 800 gramm  hagyma 400 gramm  zeller 200 gramm  répa 400 gramm

A zöldséget megpucoljuk és megmossuk.

2. 

A fehér káposztát...

3. 

....és a hagymát konyharobot segítségével apróra vágjuk.

4. 

A répát és a zellert vastagabbra lereszeljük.

5. 

víz   1.5 teáskanál  köménymag, darált 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál

A zöldséget berakjuk egy lábasba, felöntjük vízzel, hogy a zöldségeket ellepje. Hozzáadjuk a sót, köményt, borsot és a kurkumát. Felforraljuk és időnkénti keverés mellett 30 percig főzzük.

6. 

paradicsom 300 gramm  paradicsomszósz 200 milliliter

A paradicsomot leöntjük forróvízzel és meghámozzuk. Apróra vágjuk. Hozzáadjuk a leveshez együtt 200ml paradicsompürével. Az elkészítéshez használhatunk friss paradicsom helyett paradicsompüré konzervet is. Elkeverjük és együtt további 10 percig főzzük.

7. 

olivaolaj 1 evőkanál

Végül belekeverünk egy kanál olajat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés