Leves fehér káposztából
Sűrű leves, teli zöldséggel alacsony energiaértékkel. Ideális fogyókúra esetén. A levest akár többször is fogyaszthassuk naponta, így felváltva a kalóriadúsabb ételeket.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,hagyma,zeller,répa,paradicsom,Zöldséglevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek › Laktózmentes › Gluténmentes › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) › Szezon - Zeller › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Hagyma › Szezon - Paradicsom ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérkáposzta | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 400 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
köménymag, darált | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
paradicsom | 300 | gramm | |
paradicsomszósz | 200 | milliliter | |
répa | 400 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | - | ||
zeller | 200 | gramm |
Recept
1.
fehérkáposzta 800 gramm • hagyma 400 gramm • zeller 200 gramm • répa 400 gramm
A zöldséget megpucoljuk és megmossuk.
2.
A fehér káposztát...
3.
....és a hagymát konyharobot segítségével apróra vágjuk.
4.
A répát és a zellert vastagabbra lereszeljük.
5.
víz • só 1.5 teáskanál • köménymag, darált 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál
A zöldséget berakjuk egy lábasba, felöntjük vízzel, hogy a zöldségeket ellepje. Hozzáadjuk a sót, köményt, borsot és a kurkumát. Felforraljuk és időnkénti keverés mellett 30 percig főzzük.
6.
paradicsom 300 gramm • paradicsomszósz 200 milliliter
A paradicsomot leöntjük forróvízzel és meghámozzuk. Apróra vágjuk. Hozzáadjuk a leveshez együtt 200ml paradicsompürével. Az elkészítéshez használhatunk friss paradicsom helyett paradicsompüré konzervet is. Elkeverjük és együtt további 10 percig főzzük.
Jó étvágyat!