szakacsreceptek.hu

Hagymaleves

Francia specialitás, általában a kiváló svájci Gruyère sajttal besütve. Alternatívaként ajánljuk a Cantal sajtot is.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 2 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Baguette
Fehérbor, félédes1deciliter
Fekete bors, őrölt¼teáskanál
Gruy?re sajt140gramm
Hagyma1200gramm
Kakukkfű½teáskanál
Kristálycukor2teáskanál
Marha főzelék1liter
Olivaolaj2evőkanál
Vaj30gramm

1. A hagyma pirítása

hagyma 1200 g  vaj 30 g  olivaolaj 2 EK  kristálycukor 2 TK

A hagymát kis szeletekre vágjuk. Lassan pirítjuk vajon és olajon, serpenyőben vagy lábasban 30 percen keresztül, amíg a hagyma meg nem puhul. Hozzáadjuk a cukrot és kb. további 20 percig pirítjuk szép barnára.

A hagyma pirítása

2. Az ízek egyesülése

marha főzelék 1 l  fehérbor, félédes 1 dl  kakukkfű ½ TK  fekete bors, őrölt ¼ TK 

Egy lábasban összekeverjük a hagymát ,bort, timiánt, marhahúslevest, borsot, és ízlés szerint sót.20 percig főzzük, hogy az ízek felszabaduljanak és egyesüljenek.

Az ízek egyesülése

3. A bagett besütése sajttal.

baguette  Gruy?re sajt 140 g

A levest belehelyezzük egy sütő tálba a tetejére bagett szeleteket helyezünk (vagy pirított kenyeret), megszórjuk reszelt sajttal és 10 percig sütjük, 220 fokon.

A bagett besütése sajttal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés