szakacsreceptek.hu

Hagymaleves

    

Francia specialitás, általában a kiváló svájci Gruyère sajttal besütve. Alternatívaként ajánljuk a Cantal sajtot is.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Gruy?re sajt140gramm
baguette-
fehérbor, félédes1deciliter
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma1200gramm
kakukkfű½teáskanál
kristálycukor2teáskanál
marha főzelék1liter
olivaolaj2evőkanál
-
vaj30gramm

1. A hagyma pirítása

hagyma 1200 gramm  vaj 30 gramm  olivaolaj 2 evőkanál  kristálycukor 2 teáskanál

A hagymát kis szeletekre vágjuk. Lassan pirítjuk vajon és olajon, serpenyőben vagy lábasban 30 percen keresztül, amíg a hagyma meg nem puhul. Hozzáadjuk a cukrot és kb. további 20 percig pirítjuk szép barnára.

A hagyma pirítása

2. Az ízek egyesülése

marha főzelék 1 liter  fehérbor, félédes 1 deciliter  kakukkfű ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál 

Egy lábasban összekeverjük a hagymát ,bort, timiánt, marhahúslevest, borsot, és ízlés szerint sót.20 percig főzzük, hogy az ízek felszabaduljanak és egyesüljenek.

Az ízek egyesülése

3. A bagett besütése sajttal.

baguette  Gruy?re sajt 140 gramm

A levest belehelyezzük egy sütő tálba a tetejére bagett szeleteket helyezünk (vagy pirított kenyeret), megszórjuk reszelt sajttal és 10 percig sütjük, 220 fokon.

A bagett besütése sajttal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés