szakacsreceptek.hu

Hagymaleves

Francia specialitás, hagyományosan kitűnő svájci Gruyère sajttal sütve. Alternatívaként ajánljuk a Cantal sajt kipróbálását.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 2 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Baguette
Fehérbor, félédes1deciliter
Fekete bors, őrölt¼teáskanál
Gruy?re sajt140gramm
Hagyma1200gramm
Kakukkfű½teáskanál
Kristálycukor2teáskanál
Marha főzelék1liter
Olivaolaj2evőkanál
Vaj30gramm

1. A hagyma karamellizálása

hagyma 1200 g  vaj 30 g  olivaolaj 2 EK  kristálycukor 2 TK

A hagymát kis szeletekre vágjuk. Lassan pirítjuk vajon és olajon, serpenyőben vagy edényben 30 percen keresztül, amíg a hagyma meg nem puhul. Hozzáadjuk a cukrot és a következő cca. 20 percben sötétre karamellizáljuk.

A hagyma karamellizálása

2. Az ízek egyesülése

marha főzelék 1 l  fehérbor, félédes 1 dl  kakukkfű ½ TK  fekete bors, őrölt ¼ TK 

Az edényben megkeverjük a hagymát, marhafőzeléket, timiánt, fekete borsot és sót, az ízlésünk szerint. 20 pecig főzzük, hogy az ízek felszabaduljanak és egyesüljenek.

Az ízek egyesülése

3. Megsütjük a bagettet a sajttal

baguette  Gruy?re sajt 140 g

A levest beleszedjük a sütőtálba, a felszínére bagett szeleteket helyezünk (vagy pirított kenyeret), rászórunk reszelt sajtot és 10 percig sütjük, 220 fokos hőmérsékletnél.

Megsütjük a bagettet a sajttal

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés