Pácolt camembert fokhagymával és hagymával
![Pácolt camembert fokhagymával és hagymával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001073/img_hu_4x3/pacolt-camembert-fokhagymaval-es-hagymaval_00180.jpg)
Lágy krémsajt - ínyenc finomság.
recept,recept fotó,Camembert sajt,hagyma,fokhagyma,olivaolaj,Falatkák,Szezonális receptek,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Camembert sajt | 540 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 10 | darab | |
grill fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
olivaolaj | 350 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál |
Recept
1.
Camembert sajt 540 gramm • hagyma 200 gramm • fokhagyma 10 darab
Hat darab camembert-et háromszögekre vágunk. A hagymát megtisztítjuk, félkerekekre vágjuk és szétszedjük. Hámozzuk meg a fokhagymát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001073/small/IMG_7664.jpg)
2.
só ¼ teáskanál • grill fűszerkeverék ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • szárított fokhagyma ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Tegyük egy tálba a hagyma harmadát, és tegyük rá az elkészített sajt felét. Adjunk hozzá egészben három gerezd fokhagymát és két gerezd zúzott fokhagymát. Sóval és fűszerekkel megszórjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001073/small/IMG_7667.jpg)
3.
só ¼ teáskanál • grill fűszerkeverék ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • olivaolaj 350 milliliter • szárított fokhagyma ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Tegyük egy tálba a hagyma második harmadát, és tegyük rá az elkészített sajt másik felét. Adjunk hozzá egészben három gerezd fokhagymát és két gerezd zúzott fokhagymát. Sóval és fűszerekkel megszórjuk. A hagyma utolsó harmadával fejezzük be. Mindent öntsünk le olajjal, és finoman nyomkodjuk meg, hogy az olaj mindenhová jusson.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001073/small/IMG_7673.jpg)
4.
A sajtot egy edénybe zárjuk le, és néhány napig hűtőszekrényben tároljuk. Ha kibírjuk hogy legalább 7 napig, nem eszünk belőle :), akkor rendkívül finom lesz. Kenyérrel vagy friss péksüteményekkel tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001073/small/IMG_7816.jpg)
Jó étvágyat!