szakacsreceptek.hu

Karalábés burgonyás lepény

Karalábés burgonyás lepény

    

Klasszikus burgonyás lepény ízletes variációja.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

karalábé 1 kilogramm

A karalábét meghámozzuk és 15 percig főzzük. Leöntjük a vizet és hagyjuk kihűlni.

2. 

burgonya 1 kilogramm

A burgonyát meghámozzuk és durvára lereszeljük.

3. 

hagyma 100 gramm

Hozzá reszeljük a megfőtt karalábét és a megpucolt hagymát.

4. 

majoránna 3 teáskanál   2 teáskanál  finomliszt 100 gramm  zsemlemorzsa 100 gramm  tyúk tojás 3 darab  fokhagyma 6 gerezd

Hozzá szórjuk a majoránnát, sót, lisztet és a zsemlemorzsát. Adjuk hozzá még tojást, zúzott fokhagymát és keverjük össze.

5. 

A botmixerrel könnyedén összetörjük (de nem kására).

6. 

napraforgó olaj

A tésztából, forró olajon lepényeket sütünk ki, mindkét oldaláról. A megsütött lepényeket egy papír konyharuhára laposan tesszük , hogy a felesleges zsírt felszívódjon.

7. 

Majd állva, egymás mellé tesszük őket egy edénybe, amit szintén papírtörlővel kibélelünk. Tálalásig fenntartják a szükséges hőmérsékletet az edényben.

Jó étvágyat!

burgonya1kilogramm
finomliszt100gramm
fokhagyma6gerezd
hagyma100gramm
karalábé1kilogramm
majoránna3teáskanál
napraforgó olaj-
2teáskanál
tyúk tojás3darab
zsemlemorzsa100gramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés