Karalábés burgonyás lepény

Klasszikus burgonyás lepény ízletes variációja.
recept,recept fotó,karalábé,burgonya,fokhagyma,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Szezon - Fokhagyma › Szezon- Karalábé › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 920 | kilogramm kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
fokhagyma | 6 33 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
karalábé | 1 290 | kilogramm kcal | |
majoránna | 3 31 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 100 373 | gramm kcal |
Recept
1.
karalábé 1 kilogramm
A karalábét meghámozzuk és 15 percig főzzük. Leöntjük a vizet és hagyjuk kihűlni.



4.
majoránna 3 teáskanál • só 2 teáskanál • finomliszt 100 gramm • zsemlemorzsa 100 gramm • tyúk tojás 3 darab • fokhagyma 6 gerezd
Hozzá szórjuk a majoránnát, sót, lisztet és a zsemlemorzsát. Adjuk hozzá még tojást, zúzott fokhagymát és keverjük össze.

5.
A botmixerrel könnyedén összetörjük (de nem kására).

6.
A tésztából, forró olajon lepényeket sütünk ki, mindkét oldaláról. A megsütött lepényeket egy papír konyharuhára laposan tesszük , hogy a felesleges zsírt felszívódjon.

7.
Majd állva, egymás mellé tesszük őket egy edénybe, amit szintén papírtörlővel kibélelünk. Tálalásig fenntartják a szükséges hőmérsékletet az edényben.

Jó étvágyat!