Tökből készült gnocchi pestóval
Ez a recept nem tartozik az egyszerűk közé, de az első megkóstolást követően biztosak lehetünk benne, hogy megéri a fáradtságot.
recept,recept fotó,hokaido tök,burgonya,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
búzadara | 100 | gramm | |
hokaido tök | 600 | gramm | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tojássárgája | 1 | darab | |
víz | - |
Recept
2.
burgonya 400 gramm • só 1 teáskanál
A burgonyát meghámozzuk és puhára főzzük. A főtt burgonyát is pépesítjük és hozzáadjuk a tökhöz. Sózzuk.
3.
rétesliszt 250 gramm • búzadara 100 gramm • tojássárgája 1 darab
A burgonyás tökhöz hozzáadjuk a lisztet, búzadarát és a tojássárgáját. Az egészet jól összekeverjük.
4.
A tésztából vékonyabb hengereket formálunk, amelyeket gnocchi formára vagdalunk.
Jó étvágyat!