Petrezselymes burgonyalepény
Kiváló ropogós burgonyalepény.
recept,recept fotó,burgonya,fokhagyma,fokhagyma,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 | kilogramm | |
darás liszt | 150 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
fokhagyma | - | ||
hagyma | 150 | gramm | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
petrezselyem zöldje | 10 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab |
Recept
1.
burgonya 1.5 kilogramm • hagyma 150 gramm • fokhagyma 3 gerezd
A burgonyát meghámozzuk majd vastagon lereszeljük. A hagymát megpucoljuk majd apróra vágjuk. A foghagymát megpucoljuk és préseljük.
2.
tyúk tojás 3 darab • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál • petrezselyem zöldje 10 gramm
A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a hagymát, foghagymát, tojást, sót, fekete borsot, őrölt köményt és az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Összekeverjük.
4.
Egy serpenyőben olajat forralunk, majd belerakjuk a burgonyás masszát kanál segítségével és kicsit laposra formáljuk. Mindkét oldalról megsütjük. Sütés után papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja az olajat.
5.
A lepényekhez felvágott foghagymát is tálalhatunk, amellyel ízesíthetjük is a lepényeket.
Jó étvágyat!