szakacsreceptek.hu

Petrezselymes burgonyalepény

    

Kiváló ropogós burgonyalepény.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya1.5kilogramm
darás liszt150gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma3gerezd
fokhagyma-
hagyma150gramm
köménymag, őrölt1teáskanál
napraforgó olaj-
petrezselyem zöldje10gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás3darab

1. 

burgonya 1.5 kilogramm  hagyma 150 gramm  fokhagyma 3 gerezd

A burgonyát meghámozzuk majd vastagon lereszeljük. A hagymát megpucoljuk majd apróra vágjuk. A foghagymát megpucoljuk és préseljük.

2. 

tyúk tojás 3 darab   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt 1 teáskanál  petrezselyem zöldje 10 gramm

A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a hagymát, foghagymát, tojást, sót, fekete borsot, őrölt köményt és az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Összekeverjük.

3. 

darás liszt 150 gramm

Végül belekeverjük a lisztet.

4. 

napraforgó olaj

Egy serpenyőben olajat forralunk, majd belerakjuk a burgonyás masszát kanál segítségével és kicsit laposra formáljuk. Mindkét oldalról megsütjük. Sütés után papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja az olajat.

5. 

fokhagyma

A lepényekhez felvágott foghagymát is tálalhatunk, amellyel ízesíthetjük is a lepényeket.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés