Petrezselymes burgonyalepény

Kiváló ropogós burgonyalepény.
recept,recept fotó,burgonya,fokhagyma,fokhagyma,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 1380 | kilogramm kcal | |
darás liszt | 150 524 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
petrezselyem zöldje | 10 5 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal |
Recept
1.
burgonya 1.5 kilogramm • hagyma 150 gramm • fokhagyma 3 gerezd
A burgonyát meghámozzuk majd vastagon lereszeljük. A hagymát megpucoljuk majd apróra vágjuk. A foghagymát megpucoljuk és préseljük.

2.
tyúk tojás 3 darab • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál • petrezselyem zöldje 10 gramm
A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a hagymát, foghagymát, tojást, sót, fekete borsot, őrölt köményt és az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Összekeverjük.


4.
Egy serpenyőben olajat forralunk, majd belerakjuk a burgonyás masszát kanál segítségével és kicsit laposra formáljuk. Mindkét oldalról megsütjük. Sütés után papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja az olajat.

5.
A lepényekhez felvágott foghagymát is tálalhatunk, amellyel ízesíthetjük is a lepényeket.

Jó étvágyat!