szakacsreceptek.hu

Petrezselymes burgonyalepény

Kiváló ropogós burgonyalepény.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 1 h. 15 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya1.5kilogramm
Darás liszt150gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Fokhagyma3gerezd
Fokhagyma
Hagyma150gramm
Köménymag, őrölt1teáskanál
Napraforgó olaj
Petrezselyem zöldje10gramm
1.5teáskanál
Tyúk tojás3darab

1. 

burgonya 1.5 kg  hagyma 150 g  fokhagyma 3 gerezd

A burgonyát meghámozzuk majd vastagon lereszeljük. A hagymát megpucoljuk majd apróra vágjuk. A foghagymát megpucoljuk és préseljük.

2. 

tyúk tojás 3 db   1.5 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  köménymag, őrölt 1 TK  petrezselyem zöldje 10 g

A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a hagymát, foghagymát, tojást, sót, fekete borsot, őrölt köményt és az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Összekeverjük.

3. 

darás liszt 150 g

Végül belekeverjük a lisztet.

4. 

napraforgó olaj

Egy serpenyőben olajat forralunk, majd belerakjuk a burgonyás masszát kanál segítségével és kicsit laposra formáljuk. Mindkét oldalról megsütjük. Sütés után papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja az olajat.

5. 

fokhagyma

A lepényekhez felvágott foghagymát is tálalhatunk, amellyel ízesíthetjük is a lepényeket.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés