Cukkinis - almás kalács

Egészséges szaftos kalács, teli vitaminnal.
recept,recept fotó,cukkini,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Cukkini ›Hozzávalók
Hozzávalók
| alma | 400 244 | gramm kcal | |
| citrom | 1 ?? | darab kcal | |
| cukkini | 400 72 | gramm kcal | |
| fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
| kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
| porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
| rétesliszt | 180 641 | gramm kcal | |
| sütőpor | 12 9 | gramm kcal | |
| tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
| vaj | 100 734 | gramm kcal | |
| zabpehely | 50 183 | gramm kcal | |
| zsemlemorzsa | 50 187 | gramm kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal | 
Recept
1. Cukkini
cukkini 400 gramm • kristálycukor 100 gramm • citrom 1 darab
A cukkinit meghámozzuk, karikákra vágjuk, egy fazékba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot, és egy egész citrom kifacsart levét. Lassan melegítjük, és állandó keverés mellett 5 percig főzzük.

2. Alma
alma 400 gramm
Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre reszeljük. Hozzáadjuk a lehűtött cukkinihez és megkeverjük.

3.
vaj 50 gramm • porcukor 100 gramm • tyúk tojás 3 darab • rétesliszt 180 gramm • zabpehely 50 gramm • sütőpor 12 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
A vajat cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és újból jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, amelyet előzőleg ledaráltunk, sütőport, fahéjat és hozzáöntjük a tejet, majd az egészet összekeverjük.

4.
vaj 50 gramm • zsemlemorzsa 50 gramm
A sütőlapot vastagon kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. A vajat zsemlemorzsával a kezünk segítségével a sütőlapon összekeverjük.

5.
A sütőlap aljára egyenletesen rárakjuk a cukkinit és az almát.

6.
Az elkészített tészta masszát ráöntjük, és előmelegített sütőben 170°C-on 35 percig sütjük.

7.
Sütés és lehűlés után a kalácsot gyors mozdulattal megfordítjuk és kiborítjuk.

Jó étvágyat!























