szakacsreceptek.hu

Cukkinis - almás kalács

    

Egészséges szaftos kalács, teli vitaminnal.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 400gramm
citrom1darab
cuketti400gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
kristálycukor100gramm
porcukor100gramm
rétesliszt180gramm
sütőpor12gramm
tyúk tojás3darab
vaj100gramm
zabpehely50gramm
zsemlemorzsa50gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. Cukkini

cuketti 400 gramm  kristálycukor 100 gramm  citrom 1 darab

A cukkinit meghámozzuk, karikákra vágjuk, egy fazékba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot, és egy egész citrom kifacsart levét. Lassan melegítjük, és állandó keverés mellett 5 percig főzzük.

Cukkini

2. Alma

alma  400 gramm

Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre reszeljük. Hozzáadjuk a lehűtött cukkinihez és megkeverjük.

Alma

3. 

vaj 50 gramm  porcukor 100 gramm  tyúk tojás 3 darab  rétesliszt 180 gramm  zabpehely 50 gramm  sütőpor 12 gramm  fahéj, őrölt 2 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter

A vajat cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és újból jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, amelyet előzőleg ledaráltunk, sütőport, fahéjat és hozzáöntjük a tejet, majd az egészet összekeverjük.

4. 

vaj 50 gramm  zsemlemorzsa 50 gramm

A sütőlapot vastagon kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. A vajat zsemlemorzsával a kezünk segítségével a sütőlapon összekeverjük.

5. 

A sütőlap aljára egyenletesen rárakjuk a cukkinit és az almát.

6. 

Az elkészített tészta masszát ráöntjük, és előmelegített sütőben 170°C-on 35 percig sütjük.

7. 

Sütés és lehűlés után a kalácsot gyors mozdulattal megfordítjuk és kiborítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés