Öntött almás bukta
Egyszerűen elkészített bukta, almás töltelékkel, mazsolával és aszalt szilvával.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (ősz) Szezon - Alma (tél) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 | gramm | |
aszalt szilva | 20 | darab | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 375 | gramm | |
finomliszt | 1 | teáskanál | |
friss élesztő | 42 | gramm | |
kristálycukor | 180 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
mazsola | 120 | gramm | |
napraforgó olaj | 150 | milliliter | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 375 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 750 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
víz | 700 | milliliter |
Recept
2.
alma 500 gramm • kristálycukor 120 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • víz 200 milliliter
Az almát meghámozzuk, vastagon lereszeljük, és egy edénybe tesszük. Megszórjuk cukorral. Adjunk hozzá fahéjat, vizet és főzzük 5 percig
4.
Öntsük az almához, és főzzük, amíg besűrűsödik
5.
Hagyjuk kihűlni, és keverjük hozzá a lecsepegtetett mazsolát.
6.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • finomliszt 1 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 42 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
7.
finomliszt 375 gramm • rétesliszt 375 gramm • só 1 csipet • kristálycukor 60 gramm • tyúk tojás 2 darab • napraforgó olaj 150 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 450 milliliter
Öntsük mindkét lisztet egy tálba, adjunk hozzá sót, cukrot, tojást, öntsünk hozzá olajat, élesztőt és tejet. Ritka lágy tésztát keverünk össze.
8.
A tepsit (42x38 cm) kibéleljük sütőpapírral. Öntsük bele a tészta felét.
9.
aszalt szilva 20 darab
Az tésztára rakjuk rá az almatölteléket rács formában. A töltelék minden keresztezésébe egy megmosott aszalt szilvát illesztünk.
10.
A tészta másik felével leöntjük a tölteléket.
11.
40 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!