RECEPTEK

Öntött almás bukta

Öntött almás bukta

Egyszerűen elkészített bukta, almás töltelékkel, mazsolával és aszalt szilvával.

recept,recept fotó,alma ,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 500gramm
aszalt szilva20darab
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt375gramm
finomliszt1teáskanál
friss élesztő42gramm
kristálycukor180gramm
kristálycukor1teáskanál
mazsola120gramm
napraforgó olaj150milliliter
porcukor-
rétesliszt375gramm
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%750milliliter
tyúk tojás2darab
vaníliás puding -por74gramm
víz700milliliter

 

Recept

1. 

mazsola 120 gramm

A mazsolát megmossuk és vízbe áztatjuk.

2. 

alma  500 gramm  kristálycukor 120 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  víz 200 milliliter

Az almát meghámozzuk, vastagon lereszeljük, és egy edénybe tesszük. Megszórjuk cukorral. Adjunk hozzá fahéjat, vizet és főzzük 5 percig

3. 

víz 500 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm

Keverjük össze a pudingport vízben.

4. 

Öntsük az almához, és főzzük, amíg besűrűsödik

5. 

Hagyjuk kihűlni, és keverjük hozzá a lecsepegtetett mazsolát.

6. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  finomliszt 1 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 42 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

7. 

finomliszt 375 gramm  rétesliszt 375 gramm   1 csipet  kristálycukor 60 gramm  tyúk tojás 2 darab  napraforgó olaj 150 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 450 milliliter

Öntsük mindkét lisztet egy tálba, adjunk hozzá sót, cukrot, tojást, öntsünk hozzá olajat, élesztőt és tejet. Ritka lágy tésztát keverünk össze.

8. 

A tepsit (42x38 cm) kibéleljük sütőpapírral. Öntsük bele a tészta felét.

9. 

aszalt szilva 20 darab

Az tésztára rakjuk rá az almatölteléket rács formában. A töltelék minden keresztezésébe egy megmosott aszalt szilvát illesztünk.

10. 

A tészta másik felével leöntjük a tölteléket.

11. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

12. 

porcukor

Megszórjuk szitált porcukorral, és úgy vágjuk, hogy a szilva képezze a bukta közepét.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit