Öntött almás bukta

Egyszerűen elkészített bukta, almás töltelékkel, mazsolával és aszalt szilvával.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 305 | gramm kcal | |
aszalt szilva | 20 ?? | darab kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 375 1302 | gramm kcal | |
finomliszt | 1 18 | teáskanál kcal | |
friss élesztő | 42 43 | gramm kcal | |
kristálycukor | 180 724 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
mazsola | 120 341 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 150 1349 | milliliter kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 375 1335 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 750 480 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaníliás puding -por | 74 263 | gramm kcal | |
víz | 700 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
alma 500 gramm • kristálycukor 120 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • víz 200 milliliter
Az almát meghámozzuk, vastagon lereszeljük, és egy edénybe tesszük. Megszórjuk cukorral. Adjunk hozzá fahéjat, vizet és főzzük 5 percig


4.
Öntsük az almához, és főzzük, amíg besűrűsödik

5.
Hagyjuk kihűlni, és keverjük hozzá a lecsepegtetett mazsolát.

6.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • finomliszt 1 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 42 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

7.
finomliszt 375 gramm • rétesliszt 375 gramm • só 1 csipet • kristálycukor 60 gramm • tyúk tojás 2 darab • napraforgó olaj 150 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 450 milliliter
Öntsük mindkét lisztet egy tálba, adjunk hozzá sót, cukrot, tojást, öntsünk hozzá olajat, élesztőt és tejet. Ritka lágy tésztát keverünk össze.

8.
A tepsit (42x38 cm) kibéleljük sütőpapírral. Öntsük bele a tészta felét.

9.
aszalt szilva 20 darab
Az tésztára rakjuk rá az almatölteléket rács formában. A töltelék minden keresztezésébe egy megmosott aszalt szilvát illesztünk.

10.
A tészta másik felével leöntjük a tölteléket.

11.
40 percig 180°C fokon sütjük.


Jó étvágyat!