RECEPTEK

Almás táska

Almás táska

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Egészséges, finom édesség a gyerekek kedvence.

recept,recept fotó,alma ,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

alma

1

610

kilogramm

kcal

fahéj, őrölt

1

13

teáskanál

kcal

finomliszt

250

868

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

friss élesztő

20

21

gramm

kcal

kristálycukor

80

322

gramm

kcal

kukoricakeményítő

40

145

gramm

kcal

napraforgó olaj

100

899

milliliter

kcal

porcukor

60

233

gramm

kcal

porcukor

0

??

kcal

rétesliszt

250

890

gramm

kcal

1

0

csipet

kcal

tyúk tojás

3

264

darab

kcal

víz

160

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

250

120

milliliter

kcal

 

Recept

1. Almás töltelék

alma  1 kilogramm  kristálycukor 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  víz 80 milliliter

Az almákat meghámozzuk, vastagon lereszeljük. Egy fazékba rakjuk, megszórjuk cukorral, és fahéjjal. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük (nem kásásra).

Az almákat meghámozzuk, vastagon lereszeljük....

2. 

víz 80 milliliter  kukoricakeményítő 40 gramm

Vízben ételkeményítőt keverünk el, majd hozzáadjuk az almához, és felforraljuk. Egy sűrű almás töltelék jön létre, amelyet hűlni hagyunk.

Vízben ételkeményítőt keverünk el, majd...

3. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 20 gramm  finomliszt 250 gramm  rétesliszt 250 gramm  porcukor 60 gramm   1 csipet  tyúk tojás 2 darab  napraforgó olaj 100 milliliter

Meleg tejben élesztőt és cukrot keverünk el, kovászt készítünk belőle. Egy mélyebb tálba szórjuk a liszteket, cukrot, sót, tojást, olajat és beleöntjük a kész kovászt. A tésztát addig gyúrjuk, amíg nem fog ragadni a fakanálra, vagy a tál széléhez, majd meleg helyen kelni hagyjuk.

Meleg tejben élesztőt és cukrot keverünk el,...

4. 

finomliszt

A megkelt tésztát két felé osztjuk. Először az egyik felét dolgozzuk fel, majd a másikat. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk, és 10x12cm-s darabokra szeleteljük. A tészta darabok egyik felére kb 1,5 leveses kanál tölteléket teszünk. A tészta darabok másik oldalára derelye vágó segítségével nyílásokat vágunk.

A megkelt tésztát két felé osztjuk. Először...

5. 

A bevágott részt ráhajtjuk a töltelékre és a széleit az ujjunk segítségével megnyomkodjuk.

A bevágott részt ráhajtjuk a töltelékre és a...

6. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztadarabokat átrakjuk sütőpapírral bélelt sütőlapra, és megkenjük felvert tojással.

A tésztadarabokat átrakjuk sütőpapírral...

7. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig főzzük.

Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig...

8. 

porcukor

A megsült kalácsokat megszórjuk porcukorral.

A megsült kalácsokat megszórjuk porcukorral....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés