szakacsreceptek.hu

Almás táska

    

Egészséges, finom édesség a gyerekek kedvence.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 1kilogramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt250gramm
finomliszt-
friss élesztő20gramm
kristálycukor80gramm
kukoricakeményítő40gramm
napraforgó olaj100milliliter
porcukor60gramm
porcukor-
rétesliszt250gramm
1csipet
tyúk tojás3darab
víz160milliliter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. Almás töltelék

alma  1 kilogramm  kristálycukor 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  víz 80 milliliter

Az almákat meghámozzuk, vastagon lereszeljük. Egy fazékba rakjuk, megszórjuk cukorral, és fahéjjal. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük (nem kásásra).

Almás töltelék

2. 

víz 80 milliliter  kukoricakeményítő 40 gramm

Vízben ételkeményítőt keverünk el, majd hozzáadjuk az almához, és felforraljuk. Egy sűrű almás töltelék jön létre, amelyet hűlni hagyunk.

3. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 20 gramm  finomliszt 250 gramm  rétesliszt 250 gramm  porcukor 60 gramm   1 csipet  tyúk tojás 2 darab  napraforgó olaj 100 milliliter

Meleg tejben élesztőt és cukrot keverünk el, kovászt készítünk belőle. Egy mélyebb tálba szórjuk a liszteket, cukrot, sót, tojást, olajat és beleöntjük a kész kovászt. A tésztát addig gyúrjuk, amíg nem fog ragadni a fakanálra, vagy a tál széléhez, majd meleg helyen kelni hagyjuk.

Tészta

4. 

finomliszt

A megkelt tésztát két felé osztjuk. Először az egyik felét dolgozzuk fel, majd a másikat. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk, és 10x12cm-s darabokra szeleteljük. A tészta darabok egyik felére kb 1,5 leveses kanál tölteléket teszünk. A tészta darabok másik oldalára derelye vágó segítségével nyílásokat vágunk.

5. 

A bevágott részt ráhajtjuk a töltelékre és a széleit az ujjunk segítségével megnyomkodjuk.

6. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztadarabokat átrakjuk sütőpapírral bélelt sütőlapra, és megkenjük felvert tojással.

7. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig főzzük.

8. 

porcukor

A megsült kalácsokat megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés