szakacsreceptek.hu

Mákos almás kalács

    

Istenien finom kalácska, amely gyorsan elkészül...és a lényeg az hogy mindenkinek ízlik . :)

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 600gramm
finomliszt-
kristálycukor3evőkanál
porcukor150gramm
rétesliszt200gramm
sütőpor2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj140gramm
vaj-
őrölt mák100gramm

1. 

vaj 140 gramm  porcukor 150 gramm  tojássárgája 4 darab

A vajat a cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük.

2. 

rétesliszt 200 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  sütőpor 2 teáskanál

Hozzákeverjük felváltva a sütőporos lisztet és a tejet.

3. 

tojásfehérje 4 darab

A fehérjéből kemény habot verünk fel és óvatosan hozzáadjuk a tésztához.

4. 

őrölt mák 100 gramm

A tésztát két egyforma részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverjük a mákot.

5. 

alma  600 gramm

Az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.

6. 

vaj  finomliszt

Egy mélyebb sütőpapot kivajazunk és meghintjük lisztel. Egyenletesen rá visszük a mákos tésztát.

7. 

kristálycukor 3 evőkanál

A mákos tésztára rá rakjuk az alma kockákat, megszórjuk cukorral, és lassan türelmesen( az almák mozognak) betakarjuk a tészta másik felével.

8. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés