Mákos almás kalács

Istenien finom kalácska, amely gyorsan elkészül...és a lényeg az hogy mindenkinek ízlik . :)
recept,recept fotó,alma ,őrölt mák,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 366 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 3 181 | evőkanál kcal | |
porcukor | 150 582 | gramm kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 64 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 140 1028 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
őrölt mák | 100 541 | gramm kcal |
Recept
1.
vaj 140 gramm • porcukor 150 gramm • tojássárgája 4 darab
A vajat a cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük.

2.
rétesliszt 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • sütőpor 2 teáskanál
Hozzákeverjük felváltva a sütőporos lisztet és a tejet.


4.
őrölt mák 100 gramm
A tésztát két egyforma részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverjük a mákot.


6.
Egy mélyebb sütőpapot kivajazunk és meghintjük lisztel. Egyenletesen rá visszük a mákos tésztát.

7.
kristálycukor 3 evőkanál
A mákos tésztára rá rakjuk az alma kockákat, megszórjuk cukorral, és lassan türelmesen( az almák mozognak) betakarjuk a tészta másik felével.

8.
20 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!