Mákos almás kalács
Istenien finom kalácska, amely gyorsan elkészül...és a lényeg az hogy mindenkinek ízlik . :)
recept,recept fotó,alma ,őrölt mák,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 | gramm | |
finomliszt | - | ||
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
porcukor | 150 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 140 | gramm | |
vaj | - | ||
őrölt mák | 100 | gramm |
Recept
1.
vaj 140 gramm • porcukor 150 gramm • tojássárgája 4 darab
A vajat a cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük.
2.
rétesliszt 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • sütőpor 2 teáskanál
Hozzákeverjük felváltva a sütőporos lisztet és a tejet.
4.
őrölt mák 100 gramm
A tésztát két egyforma részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverjük a mákot.
6.
Egy mélyebb sütőpapot kivajazunk és meghintjük lisztel. Egyenletesen rá visszük a mákos tésztát.
7.
kristálycukor 3 evőkanál
A mákos tésztára rá rakjuk az alma kockákat, megszórjuk cukorral, és lassan türelmesen( az almák mozognak) betakarjuk a tészta másik felével.
8.
20 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!