szakacsreceptek.hu

Habos almás szelet

Habos almás szelet

    

Isteni almából készült kalács

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 1kilogramm
finomliszt300gramm
kristálycukor100gramm
kristálycukor3evőkanál
porcukor80gramm
sütőpor5gramm
tejföl (10% zsír)1evőkanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája3darab
vaj125gramm
víz100milliliter

1. 

alma  1 kilogramm

Az almát vastagon lereszeljük.

2. 

kristálycukor 100 gramm  víz 100 milliliter

Egy lábasban az almát cukorral és vízzel főzzük, amíg a víz el nem párolog.

3. 

finomliszt 300 gramm  sütőpor 5 gramm  porcukor 80 gramm  tojássárgája 3 darab

Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a sütőport, sárgáját és a cukrot.

4. 

vaj 125 gramm  tejföl (10% zsír) 1 evőkanál

Hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a tejszínt.

5. 

Kidolgozzuk a tésztát, amelyet sütőpapíron kinyújtunk. Átrakjuk a sütőlapra és még az ujjainkkal kinyújtjuk.

6. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

Sütés után a piskótára rákenjük a tölteléket és további 15 percig sütjük.

8. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

9. 

kristálycukor 3 evőkanál

A habot egyenletesen rákenjük az almás töltelékre, megszórjuk cukorral és további 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés