Habos almás szelet

Isteni almából készült kalács
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
16
Adag tömege
123 g
Adag energiatartalma
233 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 610 | kilogramm kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
kristálycukor | 3 181 | evőkanál kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
sütőpor | 5 4 | gramm kcal | |
tejföl (10% zsír) | 1 18 | evőkanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
kristálycukor 100 gramm • víz 100 milliliter
Egy lábasban az almát cukorral és vízzel főzzük, amíg a víz el nem párolog.

3.
finomliszt 300 gramm • sütőpor 5 gramm • porcukor 80 gramm • tojássárgája 3 darab
Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a sütőport, sárgáját és a cukrot.


5.
Kidolgozzuk a tésztát, amelyet sütőpapíron kinyújtunk. Átrakjuk a sütőlapra és még az ujjainkkal kinyújtjuk.

6.
10 percig 180°C fokon sütjük.

7.
Sütés után a piskótára rákenjük a tölteléket és további 15 percig sütjük.


9.
kristálycukor 3 evőkanál
A habot egyenletesen rákenjük az almás töltelékre, megszórjuk cukorral és további 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!