Ünnepi kalácsok
Fantasztikus ropogós karikák, teli finom édes töltelékkel. Nem lehet neki ellenállni :)
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,gyümölcsös jam,rétesliszt,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,dió,mazsola,túró, lágy,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Szezon - Dió Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 | gramm | |
dió | 250 | gramm | |
fahéj, őrölt | - | ||
friss élesztő | 42 | gramm | |
gyümölcsös jam | 350 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
mazsola | 100 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 500 | gramm | |
rétesliszt | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 1200 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 4 | darab | |
túró, lágy | 500 | gramm | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliacukor | 25 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • rétesliszt 1 teáskanál • friss élesztő 42 gramm
Egy kis langyos tejben élesztőt, cukrot és lisztet keverünk szét. Kovászt készítünk.
2.
rétesliszt 1200 gramm • tyúk tojás 2 darab • vaj 100 gramm • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm • kristálycukor 20 gramm • só
Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, joghurtot, cukrot és egy csipetnyi sót.
3.
Hozzáöntjük a kovászt és szükség szerint tejet ( kb 200 ml.). A tésztát kidolgozzuk, és törlő kendővel letakarjuk. Hagyjuk megkelni.
5.
mazsola 100 gramm • túró, lágy 500 gramm • vaníliacukor 25 gramm
A ma6solát megmossuk és hozzákeverjük a túróhoz, majd cukrot adunk hozzá.
6.
alma 500 gramm • kristálycukor 50 gramm
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és összekeverjük a cukorral.
8.
A megkelt tésztát, adagonként dolgozzuk fel. Egy lisztel meghintet gyúrólapon a tésztát kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. Nagyobb karikákat szaggatunk ki belőle.
9.
tyúk tojás 2 darab
A karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el és megkenjük őket felvert tojással.
10.
A karikák közepébe helyezzük el felváltva a különböző töltelékeket, ízlés szerint. például...mazsolás túró és lekvár...
11.
...lekvár dióval megszórva...
12.
....fahéjas alma és mazsolás túró, alma dióval és mazsolás túróval, stb. Előmelegített sütőben megsütjük.
13.
Miután a karikák kihűltek egy nagy tálcára helyezzük el és kész van az ünnep váró édesség.
Jó étvágyat!