Francia almás kalács

Francia almás kalács, amely jól esik a hűvösebb őszi napokon egy forró kávé mellé.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 370 226 | gramm kcal | |
fahéj cukor | 20 76 | gramm kcal | |
finomliszt | 150 521 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 15 12 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 48 | milliliter kcal |
Recept

2.
só • finomliszt 150 gramm • sütőpor 15 gramm
Hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd lassanként hozzákeverjük a lisztet, és a sütőport.

3.
napraforgó olaj 3 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A végén hozzáadjuk a napraforgó olajat és a tejet. Az egészet alaposan átkeverjük.

4.
A tészta felét egy kerek 25cm átmérőjű kivajazott liszttel meghintett sütőlapra öntjük.


6.
Majd ráöntjük a tészta másik felét.

7.
180 °C-on 30 percig sütjük. A Sütés ideje alatt elkészítjük a mázat.

8.
vaj 80 gramm • fahéj cukor 20 gramm • tyúk tojás 1 darab
A mázat olvasztott vajból, fahéjas cukorból és tojásból készítünk. Ráöntjük a megsült kalácsra és további 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!