Francia almás kalács
Francia almás kalács, amely jól esik a hűvösebb őszi napokon egy forró kávé mellé.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 370 | gramm | |
fahéj cukor | 20 | gramm | |
finomliszt | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
porcukor | 100 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 15 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
2.
só • finomliszt 150 gramm • sütőpor 15 gramm
Hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd lassanként hozzákeverjük a lisztet, és a sütőport.
3.
napraforgó olaj 3 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A végén hozzáadjuk a napraforgó olajat és a tejet. Az egészet alaposan átkeverjük.
4.
A tészta felét egy kerek 25cm átmérőjű kivajazott liszttel meghintett sütőlapra öntjük.
6.
Majd ráöntjük a tészta másik felét.
7.
180 °C-on 30 percig sütjük. A Sütés ideje alatt elkészítjük a mázat.
8.
vaj 80 gramm • fahéj cukor 20 gramm • tyúk tojás 1 darab
A mázat olvasztott vajból, fahéjas cukorból és tojásból készítünk. Ráöntjük a megsült kalácsra és további 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!