szakacsreceptek.hu

Francia almás kalács

    

Francia almás kalács, amely jól esik a hűvösebb őszi napokon egy forró kávé mellé.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
alma 370gramm
fahéj cukor20gramm
finomliszt150gramm
napraforgó olaj3evőkanál
porcukor100gramm
-
sütőpor15gramm
tyúk tojás3darab
vaj80gramm
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. 

porcukor 100 gramm  tyúk tojás 2 darab

Egy tálban a tojást és a cukrot jól kikeverjük.

2. 

  finomliszt 150 gramm  sütőpor 15 gramm

Hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd lassanként hozzákeverjük a lisztet, és a sütőport.

3. 

napraforgó olaj 3 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

A végén hozzáadjuk a napraforgó olajat és a tejet. Az egészet alaposan átkeverjük.

4. 

A tészta felét egy kerek 25cm átmérőjű kivajazott liszttel meghintett sütőlapra öntjük.

5. 

alma  370 gramm

A tésztára vékony almaszeleteket rakunk.

6. 

Majd ráöntjük a tészta másik felét.

7. 

180 °C-on 30 percig sütjük. A Sütés ideje alatt elkészítjük a mázat.

8. 

vaj 80 gramm  fahéj cukor 20 gramm  tyúk tojás 1 darab

A mázat olvasztott vajból, fahéjas cukorból és tojásból készítünk. Ráöntjük a megsült kalácsra és további 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés