RECEPTEK

Almás-mákos sütemény

Almás-mákos sütemény

Lágy sütemény szaftos töltelékkel, amely az egészségre is jótékony hatással bír.

recept,recept fotó,őrölt mák,alma ,Kalácsok,Karácsony

Kalácsok

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 400gramm
finomliszt250gramm
finomliszt0
kandírozott gyümölcs mix-
lenmag30gramm
napraforgómag50gramm
porcukor200gramm
tyúk tojás1darab
tyúk tojás-
vaj150gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter
őrölt mák180gramm

 

Recept

1. Tészta

finomliszt 250 gramm  porcukor 50 gramm  vaj 150 gramm  tyúk tojás 1 darab

Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a felszeletelt vajat és a tojást.

2. 

A tésztát jól kikeverjük, majd fél órán át hűvös helyen pihentetjük.

3. Töltelék

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  őrölt mák 180 gramm

Egy lábasban felforraljuk a tejet, hozzászórjuk az őrölt mákot és elkeverjük.

4. 

lenmag 30 gramm

A lenmagot ledaráljuk a kávédarálón.

5. 

napraforgómag 50 gramm

A napraforgó magokat felaprítjuk.

6. 

porcukor 100 gramm

Majd mindkét féle magot együtt a cukorral a mákhoz szórjuk és elkeverjük. Hűlni hagyjuk.

7. 

alma  400 gramm

Az almákat meghámozzuk és vastagon lereszeljük.

8. 

porcukor 50 gramm

Az almához hozzákeverjük a cukrot...

9. 

... és a mákot.

10. 

finomliszt

A tésztát kivesszük a hűvösről és egy részét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk. Alkalomhoz illő motívumokat vágunk ki és berakjuk a hűtőbe.

11. 

finomliszt

A fennmaradó részt belegyúrjuk a maradék tésztába, majd kerek formára nyújtjuk a lisztel meghintett gyúrólapon. Sütőpapírból kerek formát vágunk ki, amely pont passzol a sütőforma belső méretéhez. A papírt ráhelyezzük a tésztára és a segítségével megfordítjuk és belerakjuk a sütőformába.

12. 

A tészta széleit a forma széleihez nyomkodjuk.

13. 

A tésztán elkenjük a tölteléket.

14. 

tyúk tojás  kandírozott gyümölcs mix

A töltelékre ráhelyezzük a kivágott motívumokat, azokat megkenjük felvert tojással és megszórjuk kandírozott gyümölccsel. A süteményt előmelegített sütőben 170-180°C-on kb 35-40 percig sütjük.

15. 

A megsült süteményt hagyjuk alaposan lehűlni, majd a sütőpapír segítségével, amelyen megsütöttük egyszerűen áthelyezzük a tálaló lapra. Felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés