szakacsreceptek.hu

Almás-mákos sütemény

     

Lágy sütemény szaftos töltelékkel, amely az egészségre is jótékony hatással bír.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. Tészta

finomliszt 250 g  porcukor 50 g  vaj 150 g  tyúk tojás 1 db

Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a felszeletelt vajat és a tojást.

Tészta

2. 

A tésztát jól kikeverjük, majd fél órán át hűvös helyen pihentetjük.

3. Töltelék

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  őrölt mák 180 g

Egy lábasban felforraljuk a tejet, hozzászórjuk az őrölt mákot és elkeverjük.

Töltelék

4. 

lenmag 30 g

A lenmagot ledaráljuk a kávédarálón.

5. 

napraforgómag 50 g

A napraforgó magokat felaprítjuk.

6. 

porcukor 100 g

Majd mindkét féle magot együtt a cukorral a mákhoz szórjuk és elkeverjük. Hűlni hagyjuk.

7. 

alma  400 g

Az almákat meghámozzuk és vastagon lereszeljük.

8. 

porcukor 50 g

Az almához hozzákeverjük a cukrot...

9. 

... és a mákot.

10. 

finomliszt

A tésztát kivesszük a hűvösről és egy részét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk. Alkalomhoz illő motívumokat vágunk ki és berakjuk a hűtőbe.

11. 

finomliszt

A fennmaradó részt belegyúrjuk a maradék tésztába, majd kerek formára nyújtjuk a lisztel meghintett gyúrólapon. Sütőpapírból kerek formát vágunk ki, amely pont passzol a sütőforma belső méretéhez. A papírt ráhelyezzük a tésztára és a segítségével megfordítjuk és belerakjuk a sütőformába.

12. 

A tészta széleit a forma széleihez nyomkodjuk.

13. 

A tésztán elkenjük a tölteléket.

14. 

tyúk tojás  kandírozott gyümölcs mix

A töltelékre ráhelyezzük a kivágott motívumokat, azokat megkenjük felvert tojással és megszórjuk kandírozott gyümölccsel. A süteményt előmelegített sütőben 170-180°C-on kb 35-40 percig sütjük.

15. 

A megsült süteményt hagyjuk alaposan lehűlni, majd a sütőpapír segítségével, amelyen megsütöttük egyszerűen áthelyezzük a tálaló lapra. Felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés