szakacsreceptek.hu

Tradicionális francia almás kalács

    

Kitűnő enyhén vajas kalács teli zamatos szaftos almával. Egy porció garantáltan kevés lesz Önnek :)

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 600gramm
finomliszt100gramm
nádcukor2evőkanál
nádcukor rum, fehér3evőkanál
porcukor30gramm
rétesliszt100gramm
sárgabarack lekvár4evőkanál
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj150gramm
víz2evőkanál

1. 

finomliszt 100 gramm  rétesliszt 100 gramm   1 csipet  vaj 100 gramm  porcukor 30 gramm  tyúk tojás 1 darab  víz 2 evőkanál

A két fajta lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, puha vajat, cukrot, tojást és vizet.

2. 

A tésztát jól kidolgozzuk, és 15 percre a hűtőben állni hagyjuk.

3. 

alma  600 gramm

Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük.

4. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, és kerek formába nyújtjuk. A tészta szélét a forma széléhez igazítjuk.

5. 

vaj 50 gramm

A tésztára rárakjuk az almát, és leöntjük olvasztott vajjal.

6. 

nádcukor 2 evőkanál

Ezután megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben 170°C-on 40 percig sütjük.

7. 

sárgabarack lekvár 4 evőkanál  nádcukor rum, fehér 3 evőkanál

Egy tálban lekvárt és alkoholt (rum vagy amaretto) keverünk szét.

8. 

Az elkészített lekvárt egy ecset segítségével rákenjük a már megsült kalács tetejére...

9. 

... és további 10 percre visszahelyezzük a sütőbe. A kalácsot a legmagasabb hőfokon sütjük. Amennyiben a sütőnkben van grill funkció, akkor ezen is megsüthetjük.

10. 

A kihűlt kalácsot felszeleteljük és tálaljuk. Óvatosan szeleteljük, mert a kalács nagyon lágy.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés