Tradicionális francia almás kalács
Kitűnő enyhén vajas kalács teli zamatos szaftos almával. Egy porció garantáltan kevés lesz Önnek :)
recept,recept fotó,alma ,sárgabarack lekvár,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almából készült desszertek › Almás kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 366 | gramm kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
nádcukor | 2 80 | evőkanál kcal | |
nádcukor rum, fehér | 3 ?? | evőkanál kcal | |
porcukor | 30 117 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
sárgabarack lekvár | 4 78 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal | |
víz | 2 67 | evőkanál kcal |
Recept
1.
finomliszt 100 gramm • rétesliszt 100 gramm • só 1 csipet • vaj 100 gramm • porcukor 30 gramm • tyúk tojás 1 darab • víz 2 evőkanál
A két fajta lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, puha vajat, cukrot, tojást és vizet.

2.
A tésztát jól kidolgozzuk, és 15 percre a hűtőben állni hagyjuk.


4.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és kerek formába nyújtjuk. A tészta szélét a forma széléhez igazítjuk.


6.
nádcukor 2 evőkanál
Ezután megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben 170°C-on 40 percig sütjük.

7.
sárgabarack lekvár 4 evőkanál • nádcukor rum, fehér 3 evőkanál
Egy tálban lekvárt és alkoholt (rum vagy amaretto) keverünk szét.

8.
Az elkészített lekvárt egy ecset segítségével rákenjük a már megsült kalács tetejére...

9.
... és további 10 percre visszahelyezzük a sütőbe. A kalácsot a legmagasabb hőfokon sütjük. Amennyiben a sütőnkben van grill funkció, akkor ezen is megsüthetjük.

10.
A kihűlt kalácsot felszeleteljük és tálaljuk. Óvatosan szeleteljük, mert a kalács nagyon lágy.

Jó étvágyat!