RECEPTEK

Tradicionális francia almás kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kitűnő enyhén vajas kalács teli zamatos szaftos almával. Egy porció garantáltan kevés lesz Önnek :)

recept,recept fotó,alma ,sárgabarack lekvár,Kalácsok,Szezonális receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

alma

600

366

gramm

kcal

finomliszt

100

347

gramm

kcal

nádcukor

2

80

evőkanál

kcal

nádcukor rum, fehér

3

??

evőkanál

kcal

porcukor

30

117

gramm

kcal

rétesliszt

100

356

gramm

kcal

sárgabarack lekvár

4

78

evőkanál

kcal

1

0

csipet

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

150

1101

gramm

kcal

víz

2

67

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 100 gramm  rétesliszt 100 gramm   1 csipet  vaj 100 gramm  porcukor 30 gramm  tyúk tojás 1 darab  víz 2 evőkanál

A két fajta lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, puha vajat, cukrot, tojást és vizet.

A két fajta lisztet egy tálba szórjuk,...

2. 

A tésztát jól kidolgozzuk, és 15 percre a hűtőben állni hagyjuk.

A tésztát jól kidolgozzuk, és 15 percre a...

3. 

alma  600 gramm

Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük.

Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük....

4. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, és kerek formába nyújtjuk. A tészta szélét a forma széléhez igazítjuk.

A tésztát kivesszük a hűtőből, és kerek...

5. 

vaj 50 gramm

A tésztára rárakjuk az almát, és leöntjük olvasztott vajjal.

A tésztára rárakjuk az almát, és leöntjük...

6. 

nádcukor 2 evőkanál

Ezután megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben 170°C-on 40 percig sütjük.

Ezután megszórjuk cukorral, és előmelegített...

7. 

sárgabarack lekvár 4 evőkanál  nádcukor rum, fehér 3 evőkanál

Egy tálban lekvárt és alkoholt (rum vagy amaretto) keverünk szét.

Egy tálban lekvárt és alkoholt (rum vagy...

8. 

Az elkészített lekvárt egy ecset segítségével rákenjük a már megsült kalács tetejére...

Az elkészített lekvárt egy ecset...

9. 

... és további 10 percre visszahelyezzük a sütőbe. A kalácsot a legmagasabb hőfokon sütjük. Amennyiben a sütőnkben van grill funkció, akkor ezen is megsüthetjük.

... és további 10 percre visszahelyezzük a...

10. 

A kihűlt kalácsot felszeleteljük és tálaljuk. Óvatosan szeleteljük, mert a kalács nagyon lágy.

A kihűlt kalácsot felszeleteljük és tálaljuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés