szakacsreceptek.hu

Tradicionális francia almás kalács

Kitűnő enyhén vajas kalács teli zamatos szaftos almával. Egy porció garantáltan kevés lesz Önnek :)

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Alma 600gramm
Finomliszt100gramm
Nádcukor2evőkanál
Nádcukor rum, fehér3evőkanál
Porcukor30gramm
Rétesliszt100gramm
Sárgabarack lekvár4evőkanál
1csipet
Tyúk tojás1darab
Vaj150gramm
Víz2evőkanál

1. 

finomliszt 100 g  rétesliszt 100 g   1 csipet  vaj 100 g  porcukor 30 g  tyúk tojás 1 db  víz 2 EK

A két fajta lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, puha vajat, cukrot, tojást és vizet.

2. 

A tésztát jól kidolgozzuk, és 15 percre a hűtőben állni hagyjuk.

3. 

alma  600 g

Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük.

4. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, és kerek formába nyújtjuk. A tészta szélét a forma széléhez igazítjuk.

5. 

vaj 50 g

A tésztára rárakjuk az almát, és leöntjük olvasztott vajjal.

6. 

nádcukor 2 EK

Ezután megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben 170°C-on 40 percig sütjük.

7. 

sárgabarack lekvár 4 EK  nádcukor rum, fehér 3 EK

Egy tálban lekvárt és alkoholt (rum vagy amaretto) keverünk szét.

8. 

Az elkészített lekvárt egy ecset segítségével rákenjük a már megsült kalács tetejére...

9. 

... és további 10 percre visszahelyezzük a sütőbe. A kalácsot a legmagasabb hőfokon sütjük. Amennyiben a sütőnkben van grill funkció, akkor ezen is megsüthetjük.

10. 

A kihűlt kalácsot felszeleteljük és tálaljuk. Óvatosan szeleteljük, mert a kalács nagyon lágy.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés