szakacsreceptek.hu

Krumplis - sajtos mártás

     

A meleg mártás kiváló sült vagy grill húsokhoz, vagy halakhoz.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Hermelin sajt50gramm
burgonya400gramm
fokhagyma1gerezd
főzőtejszín250milliliter
hagyma60gramm
1teáskanál
víz2deciliter
zsírszegény tej 1,5%100milliliter
ömlesztett sajt50gramm

1. 

burgonya 400 gramm  víz 2 deciliter   1 teáskanál

A krumplit megpucoljuk, felvágjuk, és sós vízben megfőzzük.

2. 

hagyma 60 gramm  fokhagyma 1 gerezd

Mélyebb lábasban olajon megpirítjuk a megpucolt és apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a főtt krumplit a vízzel együtt, amelyben főtt.

3. 

főzőtejszín 250 milliliter

A krumplihoz főzőtejszínt adunk.

4. 

ömlesztett sajt 50 gramm  Hermelin sajt 50 gramm

Hozzáadjuk a felvágott hermelin sajtot, és az ömlesztett sajtot. Felforraljuk.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

Az mártást botmixerrel szétkeverjük, hozzáöntünk tejet, és újból felforraljuk. A mártásban apróbb krumpli, hagyma és sajt darabkák maradhatnak. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a mártás teljesen krémes legyen, az egészet szűrjük át.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés