Hagyományosan a spenót főzeléket főtt krumplival és tükörtojással tálaljuk.
recept,recept fotó,mirelit spenót,fokhagyma,Főzelékek és mártások,Gluténmentes
Főzelékek és mártások
Főzőcske
Adag
4
Az elkészítés ideje
20 min.
Nehézség
alacsony
1. A spenót kiolvasztása
mirelit spenót 450 gramm • só 1 teáskanál
A mirelit spenótot egy fazékba helyezzük, hozzáadjuk a sót és lassú melegítéssel kiolvasztjuk.
2. Sűrűsítés és ízesítés
kukoricakeményítő 1 teáskanál • tyúk tojás 1 darab • fokhagyma • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
Tejben kukorica keményítőt és egy tojást keverünk szét. Ezt a spenótba öntjük és felforraljuk. Foghagymával ízesítjük, esetleg sózzuk.
Jó étvágyat!
fokhagyma | - | ||
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
mirelit spenót | 450 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |