Spenót főzelék mirelit spenótból

Hagyományosan a spenót főzeléket főtt krumplival és tükörtojással tálaljuk.
recept,recept fotó,mirelit spenót,fokhagyma,Főzelékek és mártások,Gluténmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
kukoricakeményítő | 1 19 | teáskanál kcal | |
mirelit spenót | 450 117 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 48 | milliliter kcal |
Recept
1. A spenót kiolvasztása
mirelit spenót 450 gramm • só 1 teáskanál
A mirelit spenótot egy fazékba helyezzük, hozzáadjuk a sót és lassú melegítéssel kiolvasztjuk.

2. Sűrűsítés és ízesítés
kukoricakeményítő 1 teáskanál • tyúk tojás 1 darab • fokhagyma • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
Tejben kukorica keményítőt és egy tojást keverünk szét. Ezt a spenótba öntjük és felforraljuk. Foghagymával ízesítjük, esetleg sózzuk.

Jó étvágyat!